Celstraffen tot twee jaar voor acht leden Eindhovense drugsbende, hoofdverdachte vrijgesproken

21 november 2014 om 16:45
nl
Acht leden van een criminele organisatie die in Eindhoven actief was, hebben vrijdag bij de rechtbank in Den Bosch celstraffen tot twee jaar gekregen. Hoofdverdachte Louis P. werd bij gebrek aan bewijs vrijgesproken.
Geschreven door

De criminele organisatie zat onder meer achter een hennepknipperij op het woonwagenkamp aan de Brestlaan in Eindhoven. Daar deed de politie begin 2013 een inval. Bij die inval vond de politie onder meer 400.000 euro in een kluis.
Goed georganiseerdVolgens de rechter waren de criminelen goed georganiseerd. Ze zochten panden die ze konden huren en geschikt waren voor hennepteelt. Ze begeleidden en adviseerden de mensen die voor de planten zorgden. De kwekers kregen geld na de oogst. Daarna gingen de planten naar een hennepknipperij, zoals die aan de Brestlaan. Alles werd gepland. Ook knippers werden gezocht en na hun werk betaald.
120.000 euroTegen hoofdverdachte Louis P. had justitie meer dan twee jaar cel geëist voor witwassen van crimineel verkregen geld. De politie vond bij hem bijna 12.000 euro, maar P. beweerde dat hij een auto had verkocht en daarom zoveel geld in bezit had. De rechter kon niet uitsluiten dat dit ook echt het geval is geweest en sprak hem daarom vrij. Hij krijgt het geld terug.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.