Video

Pool krijgt taakstraf voor doodrijden 2-jarig kind uit Heesch en haar opa en oma

21 november 2014 om 16:26
nl
Een 33-jarige man uit Polen is vrijdag door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk in Meijel. Bij het ongeval kwamen vorig jaar mei drie familieleden, een 64-jarige vrouw, haar 67-jarige man en hun 2-jarige kleindochter uit Heesch, om het leven.
Geschreven door

De officier van justitie had twee weken geleden vijftien maanden cel geëist.
De rechtbank acht bewezen dat de Pool zijn auto niet onder controle had, ging slingeren en uiteindelijk op een fietspad terecht kwam en de slachtoffers doodreed. Niet bewezen vindt de rechtbank dat hij veel te hard heeft gereden.
Vader gooide stoel richting rechterTijdens de uitspraak liepen de emoties hoog op. De vader van het 2-jarige kind gooide een stoel naar de rechter na het horen van de straf. De stoel kwam vlak voor de rechter neer op de grond. De vader werd door de politie uit de rechtszaal gezet. Veel mensen op het forum van Omroep Brabant zijn het eens met de actie van de vader en begrijpen niet dat de straf zo laag is.
Hoger beroepDe officier van justitie tekent hoger beroep aan. Die schermt met het politieonderzoek waaruit zou blijken dat de man zeker 120 kilometer heeft gereden. Ter plekke geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur.
Justitie stelt daarmee dat de Pool roekeloos gereden heeft. Ze neemt het hem ook kwalijk dat hij nooit zijn spijt heeft betuigd aan de familie van de slachtoffers.
Pool spreekt snelheid tegenGetuigen van het ongeluk bevestigden eerder aldat de Pool die ochtend met veel te hoge snelheid de bocht nam op de Heldensedijk, de controle over het stuur verloor en op de twee fietsen van de slachtoffers botste. Hun kleinkind zat in een kinderstoeltje. Ze stierven ter plekke.
De man beweerde dat hij niet harder reed dan 80 kilometer per uur. Als gevolg van een mankement aan zijn auto zou hij aan het slingeren zijn gegaan. Technisch onderzoek wees uit dat dat niet het geval kan zijn. Ook had hij niet gedronken of drugs gebruikt, aldus het onderzoek.
Volgens de persrechter van de rechtbank in Roermond heeft de rechter afgewogen geoordeeld. “De rechtbank acht iets anders bewezen dan de officier van justitie. Justitie eist dood door schuld in het verkeer, maar de rechter is van mening dat die schuld in dit geval niet aantoonbaar is.”
'Wij hebben levenslang'De moeder van de omgekomen peuter schreef vrijdagavond op haar Facebookpagina: "Het meest dierbare in ons leven zijn wij kwijt en dat grote gemis is iedere minuut van de dag voelbaar. Wij hebben levenslang. Daar kon geen straf tegenop, op geen enkele manier. Maar de manier waarop dit nu wordt afgedaan, is ongelofelijk en respectloos.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.