Veel hogere celstraf voor Bosschenaar (23) die bewust op agent inreed - Omroep Brabant

Veel hogere celstraf voor Bosschenaar (23) die bewust op agent inreed

21 november 2014 om 16:57
nl
Een 23-jarige man uit Den Bosch moet 21 maanden de cel in voor het bewust inrijden op een politieagent in augustus. Dat bepaalde de rechtbank in Den Bosch vrijdag. De straf valt 'aanzienlijk hoger' uit dan de officier van justitie eiste.
Geschreven door

De dronken wegpiraat reed met zijn bestelauto in volle vaart door het centrum van Den Bosch. Twee agenten op fiets merkten de man op en gaven een stopteken. In eerste instantie verminderde de Bosschenaar zijn snelheid, maar vervolgens trapte hij flink op het gaspedaal.
Poging tot doodslag bewezenDe man reed recht op een politieagent af. Die moest van zijn fiets afspringen om een frontale aanrijding te voorkomen. De rechter veroordeelt de man voor poging tot doodslag, omdat is bewezen dat hij bewust zijn snelheid verhoogde en op de agent inreed.
De officier van justitie had twee weken geleden vrijspraak geëist voor poging tot doodslag. Nu dit volgens de rechter is bewezen, valt de straf ook hoger uit. De Bosschenaar, die al vaker is veroordeeld voor verkeersovertredingen, moet de agent 405 euro betalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.