Video

Voormalig topscheidsrechter Frans Derks over video-arbitrage: 'Het publiek wordt erdoor benadeeld'

21 november 2014 om 17:05
nl
De KNVB wil op korte termijn video-arbitrage invoeren in het betaalde voetbal. "Een belachelijk idee", aldus voormalig topscheidsrechter Frans Derks uit Breda. "Het levert allemaal maar vertraging op omdat je de video moet terugkijken en daar wordt het publiek door benadeeld. Het is helemaal niets."
Geschreven door

Volgens Derks zit het publiek er niet op te wachten dat wedstrijden nog vaker stil worden gelegd. "Bij een wedstrijd van 90 minuten heb je maar 55 minuten zuivere speeltijd. Bij video-arbitrage krijg je discussie en dat kost alleen maar meer tijd."
Dat een scheidsrechter in de fout gaat, hoort volgens de criticus bij het voetbal. "Scheidsrechters zijn gewoon mensen en die maken nu eenmaal fouten. Dat zal altijd zo blijven. Als de speler een bal naast schiet, zeggen ze ook dat het bij het voetbal hoort. IT heeft de wereld al verpest."
'Vierde man in een hokje'Derks heeft zelf dé oplossing voor het probleem. "Zet een vierde scheidsrechter in een hokje bij de wedstrijd en laat die de scheidsrechter via een oortje influisteren of het een overtreding is of niet. Dat scheelt heel wat tijd."
Voormalig topscheidsrechter Derks fluit zelf nog zo'n zestig wedstrijden per jaar. Binnenkort is hij is hij in Leiden te bewonderen, zonder video-arbitrage.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.