Video

Vader doodgereden meisje (2) uit Heesch gooit stoel naar rechter: 'Ons leven is kapot' [VIDEO]

21 november 2014 om 18:30
nl
De vader van een 2-jarige meisje uit Heesch dat vorig jaar werd doodgereden in het Limburgse Meijel, heeft vrijdag uit frustratie een stoel naar de rechter gesmeten. De rechter in Roermond had net de veroorzaker van het ongeluk, een 33-jarige Pool, veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur.
Geschreven door

Bij het ongeluk kwamen ook de opa (67) en oma (64) van het kind om het leven. Door de officier van justitie was twee weken geleden vijftien maanden cel geëist.
De stoel kwam vlak voor de rechter neer op de grond, zo blijkt uit beelden van 1Limburg. De vader werd vervolgens door de politie uit de rechtszaal gezet.[YouTube:body:http://youtu.be/DNRTfhmDJ7g]
'Niet te hard gereden'Het ongeluk gebeurde vorig jaar mei in een flauwe bocht aan de Heldensedijk in Meijel. De rechtbank acht bewezen dat de Pool zijn auto niet onder controle had, ging slingeren en uiteindelijk op een fietspad terecht kwam en de slachtoffers doodreed.
Niet bewezen vindt de rechtbank dat hij veel te hard heeft gereden. De officier tekent hoger beroep aan. "Ons leven is kapot, maar hij kan gewoon verder", vertelde de moeder na het stoelincident tegenover het Brabants Dagblad.
De officier schermt met het politieonderzoek waaruit zou blijken dat de man zeker 120 kilometer heeft gereden. Ter plekke geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur.[YouTube:body:http://youtu.be/Kup_mn0yOec]
'Dit is niet uit leggen'L1-journalist Robert Janssen was bij de rechtszaak aanwezig. “De moeder vond het verschrikkelijk. Na de uitspraak huilde ze. ‘Ons hele leven kapot en deze man krijgt 120 uur, dat is niet uit te leggen’, vertelde ze."
Veel mensen vinden het onbegrijpelijk dat de straf zo laag uitvalt. Volgens Janssen is de lagere straf verklaarbaar omdat er geen feitelijk bewijs is dat de Pool te hard heeft gereden.
“Technisch is niet vastgesteld hoe hard de auto precies reed op het moment van het ongeval. Het is voor de rechter lastig enkel op getuigenverklaringen af te gaan. Het kan dat getuigen de snelheid van de auto hoger inschatten omdat er daarna een ongeluk gebeurd is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.