Warande by Night: 'Hardlopen is vanavond de belangrijkste bijzaak'

21 november 2014 om 21:56
nl
Met een lampje op je hoofd door een donker bos rennen. Veel mensen zouden er voor bedanken. Toch waren er vrijdagavond vijfhonderd mensen in Tilburg die de Warande by Night liepen. Dat is een nieuw onderdeel van de jaarlijkse Warandeloop.
Geschreven door

Het is dus de eerste keer dat deze loop is gehouden en volgens veel lopers is het meteen een groot succes. “Ik doe niet mee voor het hardlopen”, zegt een met kerstlicht verklede vrouw. “Ik doe mee voor de lol en voor de afterparty.”
BijzaakEn dat is ook precies de bedoeling van de organisatoren van de loop. “Vanavond moet hardlopen de belangrijkste bijzaak zijn, zegt organisator Rob Weerts. “Het draait veel meer om het feest en de beleving er omheen dan om de sport.”
Kerstversiering op batterijenHet motto van de avond was hoe gekker hoe beter. De lopers kregen bij inschrijving al een zogenoemde lichtgevende foamstick en een hoofdlampje. Maar voor de meeste lopers was dat niet genoeg.
Zij verkleedden zich met allerlei lichtgevende attributen. Sommige lopers hadden zich zelfs uitgedost met een flink deel van de kerstversiering van thuis, aangesloten op batterijen.
Internationaal hardloopevenementDe Warandeloop Tilburg is een driedaags internationaal hardloopevenement in Tilburg dat altijd in het vierde weekend van november plaatsvindt. Er doen zo’n 5000 lopers mee.
Er zijn veel onderdelen zoals een g-loop, nordic walking, een halve marathon en trimlopen over verschillende afstanden. En dit jaar kwam daar de Warande by Night bij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.