Dure nederlaag voor FC Eindhoven

21 november 2014 om 22:58
FC Eindhoven heeft een uitgelezen kans laten liggen om de toppositie in de Jupiler League te verstevigen. Op een koude avond dat concurrenten Roda JC en FC Volendam hard onderuit gingen, verloor FC Eindhoven in eigen huis met 1-0 van Jong FC Twente. Op het moment van scoren, speelden de bezoekers na een rode kaart met een man minder.

Na een weifelend begin bezette FC Eindhoven vrijdagavond vrijwel continu de helft van de gasten uit Enschede. Met een lange busreis in de benen, wilden de Tukkers er blijkbaar geen leuke wedstrijd van maken.
Geen gaatje in defensieDe ploeg trok zich ver terug en liet FC Eindhoven de bal. Maar een gaatje vinden in de Enschedese defensie lukte de mannen van trainer Jean Paul de Jong niet. Noodgedwongen met afstandsschoten poogde de thuisploeg doelman Bednarek alsnog en tevergeefs serieus te testen. Op een inzet van Tom Boere joeg een Jong FC Twente-verdediger de bal uit de doelmond.
In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld: FC Eindhoven kwam nagenoeg niet tot fatsoenlijke kansen en Jong FC Twente deed er alles aan om met een puntendeling van het veld te stappen. In de slotfase zag Alvin Daniels van FC Twente rood, na een wraakactie op Joey Sleegers.
Randje buitenspelHet leek de uitgelezen kans voor FC Eindhoven om alsnog tot scoren te komen. Maar waar een doelpunt van de thuisploeg logisch leek, stal juist Jong FC Twente de zege. Komend van randje buitenspel schoot invaller Dario Tanda de bezoekers naar een onverdiende zege (0-1).
Het doelpunt van Jong FC Twente was één van de weinige kansen die de Eindhovense defensie weggaf. Tot een paar minuten voor tijd leek het dit seizoen uitblinkende duo achterin Chiro N’Toko en Norichio Nieveld voor de zevende maal in veertien duels achterin de nul te houden.
“Achterin werken we als team goed samen”, verklaart Nieveld de sleutel van het doorgaanse succes. “Maar vandaag gingen wij in de slotfase één op één spelen en risico nemen. Eén fout is dan fataal. Dat is vandaag gebeurd. Voorin ontbrak het ons aan de scherpte in de eindpass en de afronding. Tja, een wedstrijd als deze hoort erbij.”