'Personeel Streetwise Breda al maanden niet meer betaald'

21 november 2014 om 23:52
nl
Een organisatie voor dak- en thuislozen in Breda betaalt al maanden geen salaris meer aan werknemers. Dat meldt de website Breda Dichtbij op grond van verklaringen van medewerkers. Het gaat om het bedrijf Streetwise. Sommige mensen zouden al 'informeel zijn ontslagen'.
Geschreven door

Het ontslag van de werknemers is niet langs de rechters gegaan. Dat betekent dat ze officieel nog in dienst zijn en dus geen uitkering kunnen krijgen, zo zeggen anonieme bronnen. Streetwise spreekt de berichten tegen. Er zou niemand zijn ontslagen, maar mensen zijn zelf weggelopen. Volgens het bedrijf telt de salarisachterstand een maand.
Eigenaar is wegEigenaar Wilfranc Visseren is in geen velden of wegen te bekennen. Verschillende werknemers zijn gerechtelijke procedures tegen hem gestart. Hij zou ook meerdere huurachterstanden hebben opgelopen. Ook is de website uit de lucht gehaald.
Volgens de bronnen bij Dichtbij.nl is het de bedoeling dat Streetwise Breda mensen helpt als ze dakloos of in financiële problemen dreigen te raken. Nu worden medewerkers zelf in zo'n situatie geholpen.
Streetwise kwam eerder in het nieuws met een hardlooprace van China naar Breda. Sinds kort runde Streetwise ook cafe-restaurant De Ark aan de haven van Breda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.