Sport zaterdag: Schaatsster Floor van den Brandt mist brons in Seoul op 0,01 seconde

22 november 2014 om 17:33
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor schaatsster Floor van den Brandt, de ijshockeyers van Trappers en Kemphanen en de zaalvoetballers van FC Eindhoven en ZVV Eindhoven.
Geschreven door

Net geen brons Van den BrandtSchaatsster Floor van den Brandt is zaterdag, tijdens het tweede wereldbekertoernooi in het Zuid-Koreaanse Seoul, weer vierde geworden op de 500 meter. De sprintster uit Haarsteeg miste het brons op 0,01 seconde. Van den Brandt kwam zaterdag na 38,84 seconden over de finish. Daarmee was ze sneller dan vrijdag. Toen finishte ze na 39,00 seconden.
Leenstra klopt WüstIreen Wüst heeft zaterdagochtend tijdens het wereldbekertoernooi schaatsen in Seoul zilver veroverd op de 1500 meter. De Goirlese favoriet werd geklopt door Marrit Leenstra. Wüst kwam over de finish na een minuut en 58,33 seconden. Leenstra finishte na een minuut en 57,76 seconden. De Russin Olga Graf veroverde brons (1.59,02).
Zege zaalvoetballers FC Eindhoven De zaalvoetballers van FC Eindhoven hebben de competitiewedstrijd tegen Hovocubo uit Hoorn vrijdag met 5-3 gewonnen. Jamal el Ghannouti scoorde tweemaal. De andere Eindhovense goals kwamen op naam van Karim Bali, Kenan Koseoglu en Najib el Allouchi. FC Eindhoven presteert dit jaar wisselvallig in de eredivisie. De club staat pas vijfde, met veertien punten uit acht wedstrijden. Promovendus ZVV Eindhoven verloor vrijdag met 6-3 bij Groene Ster in Vlissingen. ZVV staat derde van onderen.
Trappers klopt KemphanenDe ijshockeyers van Destil Trappers hebben de Brabantse derby tegen Dolphins Kemphanen vrijdag gewonnen. Het duel in Tilburg eindigde in 3-2. Trappers nam in de tweede periode een 2-0 voorsprong via treffers van Diederick Hagemeijer en Jurryd Smit, maar Kemphanen kwam knap terug. Na goals van Andy Contois en Julian van Lijden leek het duel in 2-2 te eindigen, maar 22 seconden voor tijd zorgde Peter van Biezen er voor dat de punten in Tilburg bleven. Trappers staat tweede in de eredivisie, met vier punten uit drie duels. Het Eindhovense Kemphanen staat puntloos onderaan.
Van der Poel pakt derde plekMathieu van der Poel uit Hoogerheide is zaterdag derde geworden bij de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Koksijde. De 19-jarige eindigde achter de Belgen Wout van Aert en Kevin Pauwels, die respectievelijk eerste en tweede werden. Corné van Kessel uit Veldhoven werd zevende. Van der Poel reed tijdens de openingswedstrijd in Valkenburg nog mee met de beloften.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.