Video

Vogelgriepproblemen voor de Efteling: show Raveleijn zit zonder raven

22 november 2014 om 17:18
nl
De onverwachte vogelgriepuitbraak in Nederland heeft ook gevolgen voor de Efteling. Vanwege de landelijke ophokplicht voor gevogelte komen er voorlopig geen vogels meer voor in de Efteling-show Raveleijn.
Geschreven door

De Efteling meldt dat alle vogels in de show in hun hokken moeten blijven. De voorstelling gaat gewoon door, maar gezien het narratief van Raveleijn hoofdzakelijk om de perikelen van vijf raven draait, is de verhaallijn aangepast.
De gekleurde duiven die vrij rondfladderen in het park hoeven daarentegen niet opgehokt te worden, meldt een woordvoerder.
Vogelgriep in BrabantDeze week vond de derde uitbraak van vogelgriep in Nederland plaats. Vrijdag sloeg de ziekte toe in het Overijsselse Kamperveen. Daardoor geldt er een vervoersverbod tot en met zondag.
Door de vogelgriep kampen niet alleen pluimveeboeren met problemen. Ook particulieren moeten rekening houden met het vervoersverbod. Zo zitten 640 siervogels in een partycentrum in Drunen opgesloten tot en met zondag.
Ook bij vogelvereniging Vogelvreugd in Boxtel is een vogeltenstoonstelling afgelast. ''We hebben alle deuren met plakband afgeplakt en er mogen slechts twee verzorgers naar binnen'', aldus Hans van Esch van de vereniging.
Zonnig weerOndanks alle overlast is er volgens pluimveevoorman Hugo Bens uit Haps ook een klein lichtpuntje. ''Dankzij het zonnige weer is er veel ultraviolette straling in de lucht. Het virus kan hier slecht tegen en kan zich daardoor moeilijker verspreiden'', aldus Bens. Toch blijft waakzaamheid geboden, meent de pluimveehouder.
Zondag besluit het ministerie van landbouw of het vervoersverbod in onze provincie wordt verlengd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.