‘Wij hebben levenslang’, ouders doodgereden meisje (2) voelen zich gesteund door ‘heel Nederland'

22 november 2014 om 19:11
nl
“De nachtmerrie die anderhalf jaar geleden voor ons begon, wordt nu afgedaan met een taakstraf van 120 uur”. De ouders van het doodgereden meisje uit Heesch (2) zijn een dag na de geruchtmakende uitspraak nog steeds met stomheid geslagen. De rechter in Roermond veroordeelde vrijdag de veroorzaker van het ongeluk, een 33-jarige Pool, tot een taakstraf van 120 uur. Dat zorgde voor een golf aan ophef. “De reacties en steun uit heel Nederland doen ons goed”, aldus moeder Moniek.
Geschreven door

Bij het ongeluk in het Limburgse Meijel vorig jaar kwamen een meisje (2) uit Heesch en haar opa (67) en oma (64) kind om het leven. Door de officier van justitie was twee weken geleden vijftien maanden cel geëist, maar volgens de rechtbank in Roermond is het misdrijf ‘dood door schuld in het verkeer’ niet bewezen.
'Voelt als een trap na'Bij het horen van de uitspraak barstten de ouders in huilen uit. Vader Erik kon zijn woede niet bedwingen en gooide een stoel naar de rechter. “Het is niet te bevatten”, schrijft Moniek op haar Facebook. “Dit raakt ons als nabestaanden midden in onze ziel. Het voelt als een trap na, na al hetgeen we in de afgelopen achttien maanden hebben moeten doorstaan.”
In de rechtbank in Roermond werd met verbijstering gereageerd na het horen van de straf. Maar liefst 95 procent van de stemmers op de Omroep Brabant-poll vindt ook dat de straffen in Nederland niet hoog genoeg zijn. “Hier kon geen straf tegenop, op geen enkele manier. Maar de manier waarop dit nu wordt afgedaan, is ongelofelijk en respectloos”, reageert de moeder verontwaardigd. “Hopelijk worden de beleids- en strafbepalers nu wakker geschud.”[YouTube:body:http://youtu.be/zI-ri41GtSA]
'Hoger beroep moet goed komen'Het dodelijke ongeluk gebeurde vorig jaar mei in een flauwe bocht aan de Heldensedijk in Meijel. De rechtbank acht bewezen dat de Pool zijn auto niet onder controle had, ging slingeren en uiteindelijk op een fietspad terecht kwam en de slachtoffers doodreed. Niet bewezen is dat hij ‘veel te hard’ heeft gereden, aldus de rechtbank.
De officier van justitie gaat hoger beroep aantekenen. De officier schermt met een uitgebreid politie-onderzoek, waaruit zou blijken dat de man zeker 120 kilometer heeft gereden. Bekenden van de ouders reageren onder het bericht dat ze veel vertrouwen in het hoger beroep hebben. “Dat hoger beroep moet gewoon goed komen, veel sterkte tot dan”, zo betuigt Bram Janssen zijn steun.  [YouTube:body:http://youtu.be/Kup_mn0yOec]
Petitie FacebookOp Facebook zijn steunbetuigers een petitie begonnen tegen de uitspraak. “Door deze site te liken ben je tegen de uitspraak en tegen de gedachtegang van een rechter”, valt te lezen op de pagina. Inmiddels hebben ruim 5000 mensen zich op de pagina geabonneerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.