VVD Oss vermoedt dat SP stemmen heeft geronseld bij verkiezingen, SP ontkent: ‘Slechte verliezers!’

22 november 2014 om 21:53 • Aangepast 21 november 2020 om 21:27
nl
De VVD in Oss vermoedt dat de SP woensdag bij de gemeenteraadsverkiezingen stemmen heeft geronseld. VVD-lijsttrekker Gé Wagemakers noemt het ‘opmerkelijk’ dat Lilian Marijnissen, de nummer twee op de SP-lijst, eigenhandig bijna 3800 stemmen wist binnen te slepen.
Profielfoto van
Geschreven door

De vermoedens binnen de VVD bevestigt Wagemakers zaterdagavond bij Omroep Brabant.
'Eigen nederlaag verbloemen'Robert-Jan Steegman van de VVD meldt signalen te hebben gekregen dat er bij de verkiezingen stemmen zijn geronseld. Bas van de Voort van de SP wuift de beschuldigingen weg. “De VVD moet wat doen om de eigen nederlaag te verbloemen. Slechte verliezers”, laat hij zaterdagavond weten op Twitter.
De stemmen zouden volgens de VVD zijn geronseld door medewerkers van thuiszorgorganisatie Pantein. Als de SP veel stemmen zou krijgen, zou er minder bezuinigd worden op de zorg. “We kunnen vooralsnog niets bewijzen, dus ik ben voorzichtig met mijn uitspraken. Maar we vinden het wel verdacht dat er bij bepaalde stembureaus bijzonder veel is gestemd”, legt de lijsttrekker uit.

Wachten op privacy instellingen...

'Waar rook is...'Ook het feit dat 3514 van de 28.947 stemmen bij volmacht is uitgebracht, noemt Wagemakers ‘opvallend’. Collega Steegman meent de geruchten ‘langs de lijn’ te hebben vernomen. “En waar rook is…” Dirk Kurzweg van de lokale partij ‘Beter Oss’ schaart zich achter de uitspraken van de VVD: “Ik vind het wel waard om te onderzoeken.”
Steegman hoopt dat de gemeente een onderzoek begint naar de SP. De gemeenteraad van Oss behandelt op 18 december de rechtmatigheid van de gemeenteverkiezingen. Lilian Marijnissen was zaterdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.