Brabantse Dakar-rijders Versluis en Leeuw zetten streep door Dakar Rally: ‘Een harde beslissing’

22 november 2014 om 22:40
nl
Dakar-rijders Peter Versluis uit Werkendam en Marc Leeuw uit Eindhoven doen dit jaar niet mee aan de Dakar Rally. Dat lieten ze dit weekend weten. Op Facebook hebben de coureurs een verklaring geplaatst waarom ze deze editie niet aan de start zullen verschijnen.
Geschreven door

Versluis geeft aan dat hij zijn werkgever VeKa concern in deze tijd niet achter wil laten. “Het bedrijf heeft me echt nodig”, licht hij toe. “De scheepvaart is door de crisis zwaar getroffen en daar hebben wij als bedrijf ook last van.”
'Voorwaarden niet honderd procent'De coureur uit Werkendam erkent dat hij zijn teamgenoten en sponsoren teleurstelt. “Bij veranderingen van de strategie van het bedrijf zullen er beslissingen gemaakt moeten worden die niet leuk zijn. Deze beslissing is er één van, een persoonlijk harde beslissing.”
Leeuw wijt zijn afwezigheid aan het feit dat de ‘voorwaarden niet honderd procent waren’. “Als je niet honderd procent kunt gaan, dan moet je thuisblijven. Wij en onze sponsoren hebben er niets aan om in januari na twee dagen al uit de race te liggen”, schrijft Leeuw. De Eindhovenaar had het ‘graag anders gezien’.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.