Video

9-jarig meisje door pitbull gebeten in Tilburg, moeder is woedend: 'Het baasje ging ervandoor'

23 november 2014 om 14:30
nl
Nakysha Osepa (9) is vrijdagmiddag in Tilburg in haar been gebeten door een loslopende pitbull. Haar moeder, Mayra Osepa, is woedend: “Dit had veel erger af kunnen lopen”. De eigenaresse van de hond heeft na de beet meteen de benen genomen en is spoorloos.
Geschreven door

Nakysha liep vrijdagmiddag nietsvermoedend met haar tweelingbroer en enkele andere kinderen uit haar school De Lochtenbergh aan de Perosistraat naar huis. Niet ver van de basisschool werden de kinderen plots achtervolgd door een hond die op een pitbull leek.
Hond valt aan“We zagen ineens een grote hond op ons afrennen," vertelt Nakysha. Het vriendinnetje Abigail Blijd klom snel in een lantaarnpaal en kon ontkomen aan de hond. Maar Nakysha had pech. Ze rende weg en struikelde. “Toen beet de hond mij. Toen ik hem een paar keer trapte ging hij er gelukkig vandoor. Het deed flink pijn en ik moest huilen.”
De dokter heeft de wonden verzorgd en Nakysha loopt nog steeds mank.  Maar misschien is het ergste wel de angst. “Ik heb er nachtmerries van. Dan zie ik de hond achter me aan rennen.” De kinderen durven maandag dan ook niet in hun eentje naar school te lopen.
'Baasje slaat op de vlucht'De kinderen vertelde dat de vrouw die bij de hond hoorde er direct vandoor ging met de hond. Osepa ging samen met een andere moeder van een van de kinderen uit het groepje naar het baasje op zoek. De zoektocht bleek tevergeefs.
“Hopelijk wordt het baasje gevonden, dat is ook waarom we nu in de publiciteit treden. Deze vrouw en hond lopen misschien nog steeds rond. En er zit hier vlakbij een school. Straks gebeurt er nog iets veel ergers." Mensen die in de omgeving wonen, hebben al laten weten bang te zijn.
Politie De politie is op de hoogte van het voorval. Osepa zegt geen gehoor te hebben gekregen bij de politie. Dat spreekt een woordvoerder tegen: "Wij vinden het natuurlijk verschrikkelijk dat dit is gebeurd en daar zijn we absoluut mee bezig."
De wijkagent in de buurt kijkt uit naar de hond en de eigenaresse. "Iedereen die er meer informatie over heeft, willen we natuurlijk heel graag spreken", licht de politie toe.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.