Nederlaag tegen Go Ahead zorgt voor onrust bij NAC: 'Er vlogen dingen door de kleedkamer'

23 november 2014 om 01:19
nl
NAC heeft zaterdagavond in Deventer met 2-0 klop gekregen van Go Ahead Eagles. Een pijnlijke nederlaag omdat de Eagles een directe concurrent zijn in de strijd om degradatie. Na afloop ging het er hard aan toe in het NAC-kamp. Aanvoerder Jelle ten Rouwelaar spaarde sommige ploeggenoten niet. "Ze moeten eens in de spiegel kijken".
Geschreven door

Woedend stampte Ten Rouwelaar na afloop van het duel in Deventer de kleedkamer in, de deur met een knal achter zich dicht smijtend. De aanvoerder van NAC was er even helemaal klaar mee. Opnieuw leverde zijn ploeg een wanprestatie. En opnieuw verzaakten, volgens hem, sommige spelers.
Harde woordenTen Rouwelaar sprak dan ook harde woorden naar enkele collega's: "Hoe graag wil je voor NAC spelen? Hoe graag wil je winnen? Als je dat niet hebt, ben je misschien bij de verkeerde club beland. Dan moet je jezelf in de spiegel aankijken en eerlijk tegen jezelf zijn. Iedereen mag fouten maken, dat doe ik ook. Maar NAC moet een elftal zijn dat keihard knokt en dat gebeurt op dit moment niet. Je gaat mee of je haakt af."
Keeper Ten Rouwelaar stak zijn woede na afloop niet onder stoelen of banken. In de kleedkamer ging hij flink tekeer. "Ik kan je zeggen dat het uit de hand is gelopen", zegt verdediger Kenny van der Weg. "Zoals Jelle binnen komt... Hij zet mensen op de plaats. Er zijn ook wat dingen door de kleedkamer gevlogen. Maar ik ga er niet teveel over zeggen. Hij heeft gelijk. "
'Iedereen moet in de spiegel kijken'Eén van de spelers waar -in ieder geval- een groot deel van het NAC-publiek zich aan ergert, is Adnane Tighadouini. Ook intern komt er steeds meer kritiek op de vleugelaanvaller. Iedereen erkent dat hij een begenadigd voetballer is, maar Tighadouini wordt verweten er niet voor de volle honderd procent voor te gaan.
Tighadouini trekt na afloop het boetekleed aan. "Ik heb niet het gevoel dat wij er alles aan gedaan hebben, als je zo verliest", zo zegt hij. "We verloren veel duels, de tweede bal, etcetera. Maar ik denk dat het hele team zich aangesproken moet voelen en in de spiegel moet kijken. Natuurlijk, ik ook."
Strijdbaar"We moeten wel als één team blijven spelen", vervolgt de aanvaller. "Niet verslappen en niet verzaken. Iedereen moet elkaar helpen." Op dat punt lijkt er nog hoop voor NAC, want keeper Ten Rouwelaar komt met dezelfde oplossing. "Ik ben strijdbaar", zo zegt hij.
"Ik wil dat deze club in de eredivisie blijft. Dat wordt een hele zware dobber, maar we hebben elkaar wel nodig. Je moet gif in je lichaam hebben om wedstrijden te winnen. Ben ik gemaakt om dit soort voetbal te spelen? Zo ja, dan ga je mee. Zo nee, dan haak je af."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.