Video

Vechtpartij asielzoekerscentrum Overloon: 'Arabieren en Afrikanen niet altijd beste combinatie'

23 november 2014 om 08:34
nl
Arabieren en Afrikanen samen in een asielzoekerscentrum is niet altijd een goede combinatie. Zo reageert staatssecretaris Fred Teeven op de vechtpartij bij asielzoekerscentrum Maashegge in Overloon eerder deze week. Daar raakten tientallen Syriërs en Eritreeërs slaags over geluidsoverlast en drankgebruik.
Geschreven door

Teeven was zaterdagnacht te gast bij NOS-radioprogramma Met Het Oog Op Morgen. Hij erkent dat de vechtpartij in het asielzoekerscentrum te maken heeft met een verschil in mentaliteit tussen Syriërs en Eritreeërs. De asielzoekers uit Eritrea drinken wel alcohol en de Syriërs niet.
Uit elkaar houdenArabieren en Afrikanen niet bij elkaar plaatsen kan een oplossing zijn, maar dat is niet gemakkelijk volgens Teeven. "Het aantal asielzoekers neemt toe en met die hoge instroom kun je niet erg kieskeurig zijn over wie je waar plaatst", legt de bewindsman uit.
Met het overplaatsen van zestig asielzoekers is de situatie nu rustig in Overloon, zegt de staatssecretaris. Ook mogen asielzoekers geen alcohol meer hebben op het terrein van het centrum.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.