Opnieuw ruzie in asielzoekerscentrum, nu mishandeling met stok in Budel

23 november 2014 om 10:49
nl
Een bewoner van het asielzoekerscentrum in Budel heeft zaterdag een medebewoner met een stok op het hoofd geslagen. De asielzoeker is aangehouden. Het is de tweede ruzie in korte tijd in een asielzoekerscentrum, woensdagnacht gingen tientallen asielzoekers elkaar te lijf in het centrum in Overloon.
Geschreven door

Bij de mishandeling in Budel zaterdagochtend liep het slachtoffer een hoofdwond op. Die moest gehecht worden. De asielzoeker die sloeg, is aangehouden en moest mee naar het bureau. In de loop van zaterdag mocht hij weer terug naar Budel.
OverlastDe mishandeling had volgens de politie te maken met overlast. Het zou onder meer gaan om geluidsoverlast. Over de achtergronden van de asielzoekers wil de politie niets kwijt.
Van de vechtpartij in Overloon is bekend dat de ruzie te maken heeft met een verschil in mentaliteit tussen Syriërs en Eritreeërs. De asielzoekers uit Eritrea drinken wel alcohol en de Syriërs niet.
'Nauwelijks problemen'Opvallend detail is dat staatssecretaris Teeven zaterdagavond in NOS' Met Het Oog Op Morgen zei dat de het asielzoekerscentrum in Budel een voorbeeld is van een centrum waar nauwelijks problemen zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.