Video

Sifan Hassan oppermachtig in Warandeloop Tilburg: 'Mensen verwachten nu wat van me'

23 november 2014 om 15:59 • Aangepast 21 november 2020 om 21:26
nl
Atlete Sifan Hassan heeft zondag met overmacht haar rentree in het veld gevierd. De Europees kampioene op de 1500 meter won in Tilburg het crossgala van de vrouwen bij de Warandeloop.
Profielfoto van
Geschreven door

De atlete van het Eindhovense PSV klokte een tijd van 27 minuten en 32 seconden over 8100 meter en was ruim een halve minuut eerder over de finish dan de Oostenrijkse Jennifer Wenth, die tweede werd op een halve minuut achterstand. De Belgische Veerle Dejaeghere eindigde als derde.
[Tweet:body:https://twitter.com/iwanoprins/status/536499738993258496]
Vorig jaar won Hassan ook al in Tilburg. Toen had ze net een Nederlands paspoort gekregen, waardoor ze mee kon doen aan het NK. Toen gold ze nog als een grote belofte. Nu was ze - na een topjaar waarin ze onder meer goud won op het EK atletiek - dé publiekstrekker in Tilburg. En dat was toch wel even wennen voor haar. "Nu móet ik winnen en er een mooie wedstrijd van maken", legde ze uit aan Omroep Brabant. "Ik heb tenslotte een mooi jaar gehad. Mensen verwachten daardoor wat van me. Vorig jaar kende niemand me en liep ik gewoon voor mezelf."
Maureen Koster liep naar de vierde plaats in een tijd van 28 minuten en 22 seconden. Marathonloopster Ruth van de Meijden uit Eindhoven zat kort achter haar en finishte als vijfde in een tijd van 28,28 minuten. "Na het EK marathon in Zürich ben ik geblesseerd geraakt aan mijn onderrug", vertelde Van der Meijden na haar race. "Ik heb twee maanden moeten rusten en herstellen. Daarom ben ik eigenlijk heel tevreden over hoe ik liep en hoe ik geëindigd ben.'
Hilda Kibet - die in 2008 de Warandeloop nog won - stelde wat teleur met de achtste plaats in een tijd van 28 minuten en 54 seconden.
De Warandeloop geldt als kwalificatiewedstrijd voor de Europese crosskampioenschappen volgende maand in Bulgarije. Hassan was voor deze titelstrijd al geselecteerd.
ChoukoudBij de mannen ging de overwinning naar Khalid Choukoud. De Belg Dame Tasama eindigde als tweede, de Oekraïner Roman Romanenko als derde.
[Tweet:body:https://twitter.com/ArjanvdGiessen/status/536509945735553025]  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.