VVD Oss zegt sorry tegen SP voor uitspreken vermoedens ronselpraktijken

23 november 2014 om 16:30 • Aangepast 21 november 2020 om 21:26
nl
VVD-lijsttrekker Gé Wagemakers heeft zondagmiddag zijn excuses aangeboden aan Lilian Marijnissen van de SP. Dat blijkt uit een mail die vanuit de VVD Oss naar de politieke partijen is gestuurd. De VVD sprak zaterdag in het openbaar haar vermoedens uit dat de SP bij de gemeenteraadsverkiezingen stemmen zou hebben geronseld.
Profielfoto van
Geschreven door

Wagemakers bevestigde tegenover Omroep Brabant dat er binnen de partij die vermoedens zijn. Een dag later komt de lijsttrekker terug op zijn uitspraken. “Ik besef me dat ik richting de pers daar inhoudelijk niet op in had moeten gaan. Daarmee heb ik geruchten, zonder feitelijke onderbouwing, te veel recht gedaan”, schrijft Wagemakers.

Wachten op privacy instellingen...

'Een grove beschuldiging'Wagemakers noemde het ‘opmerkelijk’ dat Lilian Marijnissen, de nummer twee op de SP-lijst, eigenhandig bijna 3800 stemmen wist binnen te slepen. Marijnissen reageerde verontwaardigd op de aantijgingen. “Ik ben er erg van geschrokken. Het is nogal een beschuldiging. Ik werd er vanochtend bij de sportschool zelfs op aangesproken", vertelde ze zondag bij Omroep Brabant.
De stemmen zouden volgens de VVD zijn geronseld door medewerkers van thuiszorgorganisatie Pantein. Als de SP veel stemmen zou krijgen, zou er minder bezuinigd worden op de zorg. “Wat verstaat de VVD precies onder ‘ronselen’? Natuurlijk probeer ik de mensen ervan te overtuigen om op de SP te stemmen, daarvoor voer je campagne”, legt Marijnissen uit.

Wachten op privacy instellingen...

'Vervelende van dit soort dingen'De Abvakabo FNV-bestuurster is blij met de gemaakte excuses, maar erkent wel dat haar schade is berokkend. “Dat is het vervelende van dit soort dingen. Je moet niet zomaar zonder feitelijke onderbouwing zulke dingen in het openbaar roepen. Dat is niet netjes”, stelt ze.
De VVD ‘betreurt’ de commotie die dit weekend is ontstaan. “We willen benadrukken dat wij ons nu niet bezig houden met signalen en vermoedens over misbruik van volmachten”, laat partijvoorzitter Vasco van den Eertwegh weten in een persbericht.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.