Kinderen schrikken zich rot: Zwarte Piet gooit Sinterklaas het water in bij intocht Genderen [VIDEO]

23 november 2014 om 20:51
nl
Voor de tientallen kinderen in Genderen leek de Sinterklaasintocht zaterdag op een nachtmerrie uit te draaien. Terwijl de goedlachse Sinterklaas op de ‘stoomboot’ zo vriendelijk als altijd de mensen welkom heette, duwde een gemene Zwarte Piet de goedheiligman het water in.
Geschreven door

De kinderen zagen het voor hun ogen gebeuren. Wat volgde was een grote paniek. Verbaasde jongens en meisjes schreeuwden om de veiligheid van de Sint. Alerte pieten sprongen het water in om de goedheiligman uit het water te vissen.[YouTube:body:http://youtu.be/1eCWOnorRgY]
'Ze waren niet verdrietig'Even later werd duidelijk dat het om een vooropgezet plan ging. “We hebben de afgelopen weken veel aandacht besteed aan veilig zwemmen. In een eerdere video lieten we zien hoe onze Pieten zwemles kregen”, licht Kim van Wijk van muziekvereniging Excelsior toe.
[Youtube:body:http://www.youtube.com/watch?v=EmxzHbHWl78]
Volgens Van Wijk was het voor de kinderen inderdaad even schrikken toen Sint-Nicolaas in het water werd geduwd. “Maar ze waren niet verdrietig hoor. Nadat de Sint weer aan boord werd gehesen, verscheen er weer een lach op hun gezicht”, vertelt de initiatiefnemer.[Tweet:body:https://twitter.com/KIMvanHULTEN/status/536586662017761280]
'Belachelijke actie'De geplande actie oogstte veel complimenten, maar op sociale media regent het zondag aan verontwaardigde reacties. “Triest om voor je eigen plezier de boel te verpesten voor de kijkende kleintjes”, laat Ronald Ruyzing boos weten. “Hopelijk vinden ze volgend jaar wel een team wat op een professionele manier de intocht verzorgt.”
Daar is Rianne Staal het volkomen mee eens. “Belachelijke actie, ook al zat er een verhaal aan vast. Het ziet er gewoon niet uit, een zeiknatte Sinterklaas. Het is en blijft een kinderfeest”, schrijft ze op Facebook.
Doorweekte SintVan Wijk erkent dat de Sinterklaasintocht in Gelderen niet bij iedereen in de smaak viel. “Maar die mensen weten dus inderdaad niet wat de gedachtegang erachter was. In Genderen heeft iedereen gewoon veel plezier gehad zaterdag.”
Nadat Sinterklaas en zijn Pieten aan wal kwamen, werden ze welkom geheten door wethouder Pim Bouman en kon de doorweekte Sint nieuwe kleren aantrekken. [Tweet:body:https://twitter.com/Digitaalburg/status/536429567410724864]
De beelden zijn geschoten door Hans Verbeek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.