Brandstichter probeert honderden varkens om te brengen in stal in Oirschot

23 november 2014 om 23:52
nl
Het scheelde niet veel of Chris Hoeven had zijn honderden varkens zondag dood gevonden in zijn stal. Voorbijgangers zagen 's ochtends rookpluimen bij de varkensstal aan de Langereijt. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de dieren stikten of levend verbrandden.
Geschreven door

Rond acht uur moet iemand een busje brandbare vloeistof in het hooi hebben verstopt. Niet veel later brak er brand uit in de varkensstal, waar op dat moment honderden dieren zaten. Boer Chris Verhoeven kan het niet geloven. "Sommige mensen kunnen wel heel ver zakken."
Doelbewuste actieDe varkens bleven bij de brand ongedeerd, maar een aantal liep wel wat roetvegen op. Iemand heeft doelbewust geprobeerd de varkens van Chris om te brengen.
De boer uit Oirschot heeft wel een vermoeden uit welke hoek de brandstichter komt. "Wij proberen al jaren de stal uit te breiden en dat wordt niet gewaardeerd door sommige mensen", aldus Hoeven.
BedreigingenHij kreeg al eerder bedreigingen uit die hoek en heeft meerdere malen aangfite gedaan. Maar nooit eerder werd er brand gesticht. De politie is een onderzoek begonnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.