Rechter in zaak doodgereden meisje (2) uit Heesch bedreigd

24 november 2014 om 09:20
nl
Justitie overweegt maatregelen tegen online dreigementen aan het adres van de rechter in de zaak Meijel (L). Een Pool reed daar vorig jaar een 2-jarig meisje uit Heesch en haar oma en opa dood. Hij kreeg daarvoor 120 uur werkstraf.
Geschreven door

Op sociale media wordt de rechter die het vonnis uitsprak uitvoerig bedreigd. Als die bedreigingen ernstig genoeg zijn, beschouwt het Openbaar Ministerie(OM) dit als aantasting van de rechtstaat en komt er vervolging.
Verontwaardiging bereikt kookpuntVrijdag werd de 33-jarige man voor het dodelijke ongeval veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur. Dat leidde tot verontwaardigde reacties, niet alleen bij de nabestaanden, maar ook op internet.
De rechtbank kwam vrijdagavond zelfs tot de ongebruikelijke stap om via de website het vonnis uit te leggen.
'Aantasting van de rechtstaat'Volgens het Openbaar Ministerie in Maastricht worden de berichten op sociale media over het vonnis nauwgezet in de gaten gehouden.
"We bekijken om wat voor dreigementen het gaat en hoe serieus die zijn. Als ze ernstig genoeg zijn zullen wij ambtshalve tot vervolging overgaan, aangezien er dan sprake is van aantasting van de rechtstaat", zegt een woordvoerder van het OM tegen Omroep Brabant.
Volgens justitie is er nog geen aangifte gedaan door de rechtbank in Roermond, maar dat is dus voor de bedreigingen niet nodig.
Wel voor wat betreft eventuele vernielingen door de vader van het omgekomen meisje die vrijdagmiddag een stoel gooide naar de rechter. Maar de rechtbank.in Roermond heeft geen aangifte hiervan gedaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.