D66 wil meteen beginnen met verbeteren bereikbaarheid Eindhoven: 'We moeten niet meer wachten'

24 november 2014 om 11:12 • Aangepast 24 april 2020 om 20:19
nl
Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven (D66) wil dat de bereikbaarheid van Eindhoven zo snel mogelijk wordt verbeterd. De snelwegen A67 en de A58 bij Eindhoven moeten volgens de democrate versneld worden aangepakt. Maandag praat de Tweede Kamer de hele dag over weg-, water- en spoorverbindingen in Nederland.
Geschreven door

Ook de veelbesproken 'ruit om Eindhoven' komt aan de orde.
Niet wachten"De regio rond Eindhoven is een belangrijke economische regio met veel groeipotentie," zegt Van Veldhoven, "maar nu loopt het verkeer daar vast. We moeten niet meer wachten. De bereikbaarheid kan direct worden verbeterd door het aanpakken van de A67 en A58. Daarna kan worden onderzocht of andere maatregelen nog wel nodig zijn".
Er wordt al lang gesproken over de ruit bij Eindhoven. De zogenaamde oost-westverbinding is omstreden. De effecten op de doorstroom van het verkeer zijn volgens de democraten beperkt, terwijl de impact op natuur, toerisme en cultuurhistorie groot zijn. D66 wil dat zo snel mogelijk wordt gestart met de maatregelen die niet omstreden zijn.
Natuur en bewonersNa het versterken van de snelwegen A67 en A58 kan worden onderzocht of, en zo ja welke, maatregelen nog extra nodig zouden zijn. "Door het verbreden en aanpakken van deze snelwegen wordt de bereikbaarheid van Eindhoven direct verbeterd", aldus Van Veldhoven.
Er moet wel verder worden gekeken dan alleen naar asfalt. "Daarbij wordt maximaal rekening gehouden met natuur en bewoners. Daarna kijken we of andere maatregelen zoals de oost-westverbinding nog wel nodig zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.