TBS voor man uit Ede die Brabantse kinderen misbruikte

24 november 2014 om 15:15
nl
De rechtbank in Den Bosch heeft de 35-jarige Ronald Z.uit Ede veroordeeld tot een gevangenisstraf van drieënhalf jaar en tbs met dwangverpleging. De man maakte zich van augustus 2010 tot en met februari 2014 schuldig aan grooming, pleegde ontucht met minderjarige meisjes en maakte kinderporno. Zijn slachtoffers kwamen uit onder meer Breda en Oost-, West- en Middelbeers.
Geschreven door

De man zocht via social media contact met negen minderjarige meisjes en jongens van twaalf tot en met vijftien jaar. Hij maakte profielen aan onder andere namen en gebruikte daarbij foto's van een jonge jongen en van een meisje. Verder loog hij over zijn leeftijd, zijn privéleven en zijn werk.
VerliefdIn zijn contacten met meisjes die hij tot dan toe niet had ontmoet, gaf hij aan dat hij verliefd op hen was en een relatie met hen wilde. Ook maakte de man duidelijk dat hij seksuele handelingen met de meisjes wilde verrichten en sprak daarvoor met hen af.
Met twee minderjarige meisjes onderhield hij enkele maanden contact, waarbij hij zich voordeed als een twintigjarige. De man sprak met hen af en pleegde ontucht, tot seksueel binnendringen toe.
OntoerekeningsvatbaarDe man is onderzocht door deskundigen, die vaststelden dat hij een persoonlijkheidsstoornis heeft. De rechtbank beschouwt hem daarom als verminderd toerekeningsvatbaar.
De rechtbank weegt mee dat de man in 2006 is veroordeeld voor een soortgelijk misdrijf en in 2008 voor het onttrekken van een minderjarige aan het wettig over hem gestelde gezag. De rechtbank acht de kans op herhaling groot en legt mede daarom, naast de celstraf van drieënhalf jaar, tbs met dwangverpleging op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.