Vrouw verdacht van dreigbrief aan wethouder Aalburg ontkent alles, toch werkstraf geëist

24 november 2014 om 17:01
nl
De vrouw die een dreigbrief zou hebben gestuurd waarin wethouder De Backer van Aalburg het doelwit was, heeft maandag een werkstraf van tachtig uur horen eisen. Ook werd er een voorwaardelijke celstraf geëist van een maand met een proeftijd van twee jaar. De brief werd in februari bij Omroep Brabant bezorgd.
Geschreven door

In de warrig geformuleerde brief werd melding gemaakt van een netwerk van kindermisbruik. Enkele mensen van de gemeente onder wie de wethouder en burgemeester Naterop moesten daarvan op de hoogte zijn. Ook justitie en de politie werden genoemd.
Laptop in pianoDe vrouw zelf zegt onschuldig te zijn en de brief  helemaal niet te hebben geschreven. Tijdens de zaak bleek dat de vrouw haar laptop voor de politie had verstopt in de klankkast van de piano.
Ook zou de vrouw vaak via zoekmachines de woorden bedreigingen en dreigbrieven hebben ingevoerd. De advocaat van de vrouw zegt dat er echter geen technisch bewijs is gevonden dat ze een dreigbrief heeft geschreven en wil vrijspraak.
Verdachte wil géén behandelingTijdens de zitting bleek dat deskundigen denken dat de vrouw aan waanideeën lijdt. Ze wil echter niet behandeld of onderzocht worden. "Gewoon omdat ik die brief niet heb geschreven", zo zei ze maandag voor de rechtbank. De rechtbank komt over twee weken met een uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.