Video

Selectie FC Den Bosch neemt nieuwe versie van Zak Eens Lekker Door op: 'Niet eens knettervals'

24 november 2014 om 19:16
nl
De selectie van FC Den Bosch stond maandagmiddag niet op het trainingsveld, maar in de studio. De voetballers namen een nieuwe versie op van de carnavalskraker 'Zak eens lekker door', samen met De Deurzakkers uit Waalwijk en fanfare De Kikvorschen uit Den Bosch.
Geschreven door

Het origineel is eind 1974 opgenomen en werd de eerste echte hit van de Deurzakkers. "FC Den Bosch had een videocamera nodig om de wedstrijden op te nemen. Er moest iets bedacht worden om geld in te zamelen daarvoor. Wij liepen al een tijd rond met het idee voor een liedje, waar toen niemand iets in zag zitten. En zo zijn alle radartjes in elkaar gevallen."
'Met een hoop bier'Omdat de Deurzakkers nu hun 40-jarig jubileum vieren, was 't tijd voor een nieuwe versie. Net als in 1974 zijn ook de Komische Folkloristische Fanfare De Kikvorschen én de selectie van FC Den Bosch te horen op het nummer. Ook zanger Albert West, die het nummer toentertijd produceerde, was maandag ondanks zijn fysieke problemen aanwezig bij de opnames.
De voetballers van Den Bosch hebben Zak Eens Lekker Door de afgelopen jaren uiteraard regelmatig gehoord in de kroeg. Ze vieren namelijk gezamenlijk carnaval. "Met een hoop bier erbij", lacht speler Benjamin van den Broek.
Italianen hebben geen ideeVoor de paar Italiaanse nieuwelingen in de selectie van FC Den Bosch, was het opnemen van het carnavalsnummer echter een grote opgave. Ze zitten weliswaar op Nederlandse les, maar van de tekst van De Deurzakkers konden ze weinig chocola maken. "Ik heb geen flauw idee wat ik net heb gezongen", gaf aanvaller Edoardo Ceria eerlijk toe.
Voor de rest van de selectie was de meezinger een stuk makkelijker mee te blèren. Maar of ze ook echt kunnen zingen? Producer Peter Vincent is niet ontevreden. "Het is niet knettervals. Maar ik hoop wel dat ze beter kunnen voetballen dan zingen."
Zo klonk het nummer 40 jaar geleden:[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=MN05opMXrZU]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.