Gewapende overvallers sloegen man (54) uit Eindhoven het ziekenhuis in, foto's in Bureau Brabant

24 november 2014 om 20:09
nl
Bij de gewapende overval in de Tartinistraat in Eindhoven in juni werd een bewoner van een huis zo hard en vaak geslagen, dat hij voor behandeling naar het ziekenhuis moest. De politie heeft maandag in Bureau Brabant de schokkende foto’s van zijn verwondingen vrijgegeven en is dringend op zoek naar de daders.
Geschreven door

De 52-jarige man kwam op die bewuste zaterdagmiddag thuis van het boodschappen doen. Hij bracht zijn boodschappen naar de keuken, waarna er vier mannen kans zagen het huis binnen te dringen. Opeens staat het slachtoffer in zijn huis oog in oog met een man die een vuurwapen op hem richt.
Onder het bloedDe bewoner krijgt te horen dat het om een overval gaat. Hij probeert zich te verdedigen, maar tevergeefs. Door twee mannen wordt hij tegen de grond gewerkt. Met grof geweld slaan de overvallers tegen zijn hoofd en lichaam, onder andere met een pistool. Zijn gezicht zit helemaal onder het bloed.
Vervolgens wordt het slachtoffer de woonkamer in gesleept. Daar moet hij op zijn knieën gaan zitten. De dader achter hem neemt hem in een wurggreep en bindt zijn polsen vast. Intussen wordt zijn huis doorzocht en kasten en lades geplunderd. Met een onbekend geldbedrag op zak gaan ze ervandoor.[YouTube:body:http://youtu.be/3QReoKtVahw]
Zware verwondingenZe stappen buiten in de BMW X6 van het slachtoffer en scheuren in volle vaart weg. De lege auto wordt teruggevonden, hemelsbreed maar een paar honderd meter verderop, aan de waterkant bij de Genneperweg in Eindhoven.
Het slachtoffer was er slecht aan toe. Hij had zware verwondingen aan zijn hoofd en kneuzingen over zijn hele lichaam. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie gaat uit van zeker vier daders. De leider van de groep is zeer waarschijnlijk van Antilliaanse afkomst.
Tips?Deze verdachte was netjes gekleed en droeg een colbert. De tweede dader is een kleine blanke man van circa 1,65 meter en heeft een fors postuur. Volgens de politie hebben zij het slachtoffer goed in de gaten gehouden. Wie iets heeft opgemerkt, wordt verzocht met de politie te bellen via telefoonnummer 0900-8844.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.