Albert West wil heel graag terugkeren op het podium: 'Ik zal onze lieve heer op m'n knieën danken'

24 november 2014 om 20:21
nl
Zanger Albert West uit Den Bosch revalideert nog steeds van de ruggenmerginfarct, waardoor hij eind 2012 werd getroffen. Het gaat steeds iets beter, maar de zanger is nog lang niet de oude. Toch moeten we niet raar opkijken als we hem ooit nog een keer op het podium zien staan.
Geschreven door

"Ik ben keihard aan het trainen en het oefenen. En wie weet komt er dan ooit nog eens een mooi slot van mijn carrière aan", vertelt West.
'Minder slecht'"Ik heb een slechte tijd achter de rug. Nu gaat 't wat beter. Het is natuurlijk heel jammer dat ik zo abrupt mijn zangcarrière heb moeten afbreken."
West doet er dus alles aan om terug te keren op het podium. "Ik zal onze lieve heer op mijn knieën danken, echt waar. Dat zou heel fijn zijn als dat zou kunnen."
Opnames Zak Eens Lekker DoorOndanks zijn fysieke problemen was West maandag aanwezig bij de opname van de nieuwe versie van Zak Eens Lekker Door. Veertig jaar produceerde hij dat nummer, dat werd opgenomen met De Deurzakkers, fanfare De Kikvorschen en de selectie van FC Den Bosch.
"Het verhaal achter dit liedje is eigenlijk heel simpel", vertelt West. "FC Den Bosch zat veertig jaar geleden weer eens in zwaar weer qua financiën. De voorzitter van FC Den Bosch belde mij op en zei: 'Albert, het gaat zo slecht met het image en de centen van FC Den Bosch. Kunnen we niet iets verzinnen?' Toen kwam dit liedje voorbij. En dat hebben we toen opgenomen.
Nieuw leven"En zo zie je maar: als het een goed liedje is kan het heel lang blijven bestaan", zegt de Bosschenaar. "En nu blazen we het nieuw leven in. Maar iedereen kent het al."
Zo klonk het nummer 40 jaar geleden:[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=MN05opMXrZU]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!