Hekkensluiter RKC Waalwijk verliest met 3-1 van versterkt Jong PSV

24 november 2014 om 22:44
nl
RKC is er maandagavond niet in geslaagd de laatste plek in de Jupiler League te verlaten. Jong PSV won op De Herdgang met 3-1. Doelpuntenmakers waren Marcel Ritzmaier en Menno Koch vóór rust en Clint Leemans na rust.
Geschreven door

PSV'er Moussa Sanoh maakte in de slotfase nog een eigen doelpunt.
Blessure SchaarsRKC trof het niet. Bij Jong PSV speelden onder meer de eerste elftalspelers Jurgen Locadia en Marcel Ritzmaier mee. Ook Stijn Schaars stond aanvankelijk in de opstelling van Jong PSV, maar de middenvelder raakte tijdens de warming-up geblesseerd. Schaars is naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek.
Van reserve tot aanvoerderDaardoor werd Clint Leemans vlak voor het begin van de wedstrijd van reserve-speler ineens aanvoerder. "Ik zag dat het mis ging met Stijn en dan moet ik er dus staan. Met een goal en een assist ging dat prima. Ik ben gewoon aanvoerder van Jong PSV, dus het was logisch dat ik meteen de aanvoerdersband weer terugkreeg. Eindelijk weer eens gewonnen en belangrijk geweest voor het team. Dus een lekker potje.'
Ritzmaier geniet van 90 minutenMarcel Ritzmaier speelde ook de gehele wedstrijd. En dat maakt hij de laatste tijd niet vaak mee. Want bij het eerste team van PSV krijgt hij nauwelijks speeltijd. Dat hij op De Herdgang speelde in plaats van het Philipsstadion, nam hij maar voor lief. "Het is wel iets anders dan dat ik gewend ben, maar het is wel goed voor mij dat ik weer eens 90 minuten gespeeld heb. Ik ben blij met het team en mijn wedstrijd. een mooie goal gemaakt, een assist en ook een goeie pot neergezet."
Leerjaar voor RKCFrank van Mosselveld had minder reden om met plezier aan de wedstrijd terug te denken. De afgelopen seizoenen speelde hij nog met RKC in de eredivisie. Nu staat de ploeg uit Waalwijk laatste in de Jupiler League. "Vijf maanden geleden speelden we nog eredivisie. Maar we mogen ook blij zijn dat RKC nog bestaat. We hebben nu veel jonge spelers en een krappe selectie. Dit zullen we als een leerjaar moeten zien en voorlopig eerst maar eens te proberen van die laatste plaats te komen."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.