Vereniging Verkeersslachtoffers woedend over taakstraf Pool: ‘Zo onterecht, het was een rechte weg’

25 november 2014 om 00:25
nl
Elly Winkel, de voorzitter van Vereniging Verkeersslachtoffers, heeft hard uitgehaald naar de rechtbank in Roermond. Ze vindt het ‘onvoorstelbaar’ dat de 33-jarige Pool, die vorig jaar een meisje (2) uit Heesch en haar grootouders doodreed, is veroordeeld tot een taakstraf. “Het bestaat niet dat je op een rechte weg de macht over het stuur verliest”, vertelde ze maandagavond bij PAUW.
Geschreven door

Winkel is ervan overtuigd dat de veroorzaker van het dodelijke ongeluk te hard heeft gereden. “Het was normaal weer, het was een rechte weg en er is sprake van een grote marge tussen de geschatte snelheden. Het kan gewoon niet anders. Ik ben echt boos, het is zo onterecht wat daar bij de rechtbank is gebeurd”, vertelde ze.
'Je lokt een ongeval uit'Bij de vereniging zijn ze van mening dat rechters in Nederland een verkeerd signaal afgeven naar de samenleving. “Het trauma dat de nabestaanden hiermee oplopen, is niet te beschrijven. Als je zo hard gaat rijden op die weg, lok je een ongeval uit”, lichtte ze toe.
'Zwarte doos'De voorzitter pleit al jaren voor het invoeren van een ‘zwarte doos’ in motorvoertuigen. Ze heeft naar aanleiding van het dodelijke ongeluk in het Limburgse Meijel een brief geschreven naar Teeven met daarin haar verzoek. “Als we de zwarte dozen installeren, kan er nooit meer discussie zijn over de snelheid waarmee iemand reed”, legt Winkel uit. “Je rijdt ten slotte niet zomaar drie mensen dood.”[Tweet:body:https://twitter.com/UshaMarhe/status/537007643421052929]
'Hij reed te hard'Erik Derijks, de vader van het doodgereden meisje Ize, twijfelt ook aan de snelheid waarmee de 33-jarige Pool gereden heeft. “Er zijn rijproeven gedaan, sporenonderzoeken verricht, getuigen verhoord. Daaruit bleek gewoon dat de chauffeur te hard gereden heeft”, zo liet hij maandagavond weten bij RTL Late Night. “Ik heb geen vertrouwen meer in deze zaak. Het is klaar.”
Door de officier van justitie werd twee weken geleden vijftien maanden cel geëist, maar volgens de rechtbank in Roermond is het misdrijf ‘dood door schuld in het verkeer’ niet bewezen. Bij het horen van de uitspraak kon Derijks zijn woede niet bedwingen en gooide een stoel naar de rechter. [YouTube:body:http://youtu.be/zI-ri41GtSA]
Meer dan 20.000 likesOp Facebook zijn steunbetuigers een petitie begonnen tegen de uitspraak. “Door deze site te liken ben je tegen de uitspraak en tegen de gedachtegang van een rechter”, valt te lezen op de pagina. Inmiddels hebben ruim 20.000 mensen zich op de pagina geabonneerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.