Robert-Jan Steegman (VVD) begrijpt ophef ‘ronseltweet’ niet: ‘Raar dat ik op het matje moet komen’

25 november 2014 om 01:05 • Aangepast 21 november 2020 om 21:24
nl
Robert-Jan Steegman van de VVD heeft na het spoedoverleg van zijn partij met verbazing gereageerd op de sociale media. De VVD kwam maandagavond bijeen om te praten over de geruchtmakende ronseltweets. “Rare gedachte dat bij een liberale partij een lid op het matje moet komen vanwege een privé-tweet”, zo laat Steegman maandagavond gepikeerd weten.
Profielfoto van
Geschreven door

Het voltallige bestuur van VVD Oss kwam maandagavond tijdens een spoedzitting bijeen. Dit naar aanleiding van de vermoedens die de partij in het openbaar uitsprak. Er werd gesuggereerd dat de SP bij de gemeenteraadsverkiezingen stemmen heeft geronseld.
'Vrijheid niet zomaar in onze naam'Dit zorgde voor een golf aan ophef. Lijsttrekker Gé Wagemakers heeft zondag in een interne mail zijn excuses aangeboden aan de SP en aan Lilian Marijnissen in het bijzonder, die specifiek door de partij verdacht werd van fraude.
De VVD in Oss heeft maandagavond besloten om gewoon verder te gaan met Wagemakers en Steegman. Steegman blijft het echter vreemd vinden dat hij op het matje moest komen. “Vrijheid staat niet zomaar in onze naam”, zo schrijft hij op Twitter.

Wachten op privacy instellingen...

'Bol van understatements'De SP liet maandag in een persbericht weten dat het ‘met verbijstering’ kennis heeft genomen van de beschuldigingen die het afgelopen weekend zijn geuit in de sociale media door de VVD. De partij nam geen genoegen met de persverklaring die Van den Eertwegh had verstuurd.
“Het bericht stond bol van de understatements. Een erkenning van het feit dat er zonder bewijs een grove aantijging is gedaan die alleen met een onomwonden excuus kan worden gecorrigeerd, zou meer op zijn plaats zijn geweest.”

Wachten op privacy instellingen...

'Erg geschrokken'Marijnissen, die door de VVD Oss specifiek verdacht werd, was niet blij met de aantijgingen. “Ik ben er erg van geschrokken. Het is nogal een beschuldiging. Ik werd er vanochtend bij de sportschool zelfs op aangesproken", vertelde ze zondag bij Omroep Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.