Automobilist rijdt agent aan in Oosterhout en probeert te vluchten, politie schiet op auto

25 november 2014 om 10:34 • Aangepast 21 november 2020 om 21:24
nl
Een automobilist is dinsdagochtend rond kwart over negen op de Weststadweg in Oosterhout op een agent ingereden. De politie heeft geschoten op de auto van de verdachte. De man is aangehouden.
Profielfoto van
Geschreven door

Agenten gaven de 23-jarige automobilist uit Oosterhout een stopteken, omdat hij te hard reed. Hij negeerde dat eerst, maar stopte daarna toch. Toen agenten naar de auto liepen, probeerde de man op een van de agenten in te rijden. Daarbij is door de politie op de auto geschoten.
Vuilniswagen blokkeert wegHij kwam echter niet ver omdat de chauffeur van een vuilniswagen de vluchtpoging opmerkte en met zijn voertuig de weg blokkeerde. De man vluchtte te voet een weiland in en kon op het terrein van een boerderij worden aangehouden.
De politie komt graag in contact met de chauffeur van de vuilniswagen. “Met zijn kordate optreden heeft hij het ons een stuk makkelijker gemaakt. Ook willen we hem graag horen als getuige”, aldus een politiewoordvoerder.
Agent gewondEen agent raakte gewond aan zijn hand door glassplinters. De verdachte bleef ongedeerd. Hij is in de cel gezet.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.