Veroorzaker dodelijk ongeval meisjes Chaam krijgt rijbewijs tijdelijk terug vanwege doodzieke vrouw

25 november 2014 om 10:58
nl
De man uit Schoonhoven die terecht staat voor het dodelijke ongeluk waarbij vorig jaar in Chaam twee jonge vrouwen om het leven kwamen, krijgt tijdelijk zijn rijbewijs terug. Dat heeft de rechter in Breda dinsdag bepaald.
Geschreven door

De echtgenote van de man is terminaal ziek. Volgens de advocaat van het echtpaar is het voor het stel erg belangrijk om zoveel mogelijk tijd met elkaar te kunnen doorbrengen.
De rechter vindt het humaan om het rijbewijs tijdelijk terug te geven, maar benoemde tijdens de regiezitting wel dat de man van een ernstig misdrijf wordt verdacht en dat zijn rijbewijs bij een eventuele veroordeling weer kan worden ingevorderd.
[YouTube:body:http://www.youtube.com/watch?v=J1dofndjzTw]
Rijbewijs was ruim jaar ingevorderdIn oktober 2013 botste de man op de auto van de Chaamse Laura Adam en Dominique Geerts. De auto vloog in brand, beide vrouwen kwamen daarbij om het leven. Volgens justitie reed de man 126 kilometer per uur, waar 80 is toegestaan. Het rijbewijs van de man was al een jaar ingevorderd. Ook volgt de verdachte een alcoholprogramma.
Roekeloos geredenJustitie erkent de belangen van de verdachte, maar zegt dat er wel sprake is van een risico als de man nu de weg weer op gaat. Dit omdat hij niet alleen had gedronken, maar ook nog eens roekeloos had gereden tijdens het ongeluk.
CBR beslist over rijbewijsHet CBR beslist of de man zijn rijbewijs daadwerkelijk terugkrijgt. Daarover moet nog een beslissing worden genomen. In maart wordt opnieuw gekeken of de man zijn rijbewijs mag houden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.