Proces in Marokko tegen 27-jarige die Eindhovenaar Benaouf A. wilde vermoorden verdaagd

25 november 2014 om 13:07
nl
Het proces tegen de 27-jarige Hamza B. is dinsdag in de Marokkaanse stad Tanger onverwacht verdaagd tot 9 december. B. moest daar verschijnen omdat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt op 29 december 2012. Destijds was het eigenlijke doelwit de Eindhovense Benaouf A.
Geschreven door

BB. heeft tijdens de zitting niets gezegd. Hij stond zwijgend voor het beklaagdenhekje, omringd door politiemensen. B. werd in juni vorig jaar op de luchthaven van Tanger opgepakt. Marokko levert geen eigen onderdanen uit en berecht B. in deze zaak op verzoek van de Nederlandse autoriteiten.
Nieuwe advocaatDe reden voor uitstel van de rechtszaak is dat B. sinds maandag een nieuwe advocaat aan zijn verdediging heeft toegevoegd. Die moet de kans krijgen om zich in de zaak te verdiepen, besloot de rechtbank in Tanger.
Benaouf A.    De liquidatie in de Staatsliedenbuurt van Youssef Lkhorf (28) en Saïd el Yazidi (21) ging gepaard met een enorme schietpartij, waarbij onder meer kalasjnikovs werden gebruikt. Het eigenlijke doelwit, Benaouf A., wist aan de kogelregen te ontsnappen. Op hun vlucht schoten de daders op de politie.
A. zit zelf vast in verband met een moord die aan het geweld in de Staatsliedenbuurt voorafging. Er is zestien jaar tegen hem geëist. De moorden vloeien volgens justitie voort uit een bittere strijd tussen groepen criminelen.
Ruzie om drugs en geldEen ruzie om drugs en geld is vrijwel zeker de oorsprong van alle ellende. Benaouf A. zou een sleutelfiguur zijn in dat conflict. Zijn rivaal zou Gwenette Martha zijn geweest, die op 22 mei van dit jaar in Amstelveen werd geliquideerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.