Man die meisje (2) uit Heesch en grootouders doodreed: 'Ik heb dit nooit gewild'

25 november 2014 om 15:33 • Aangepast 24 april 2020 om 20:24
nl
De man die in mei vorig jaar in het Limburgse Meijel een 2-jarige meisje uit Heesch en haar grootouders doodreed begrijpt de ophef die is ontstaan. Hij beseft dat het leed dat is veroorzaakt niet te bevatten is. Dat heeft de Pool via zijn advocaat Misja Geeratz laten weten.
Geschreven door

Hij voelt zich schuldig aan het ongeval. De man werd afgelopen vrijdag door de rechtbank Limburg  veroordeeld tot een taakstraf tot 120 uur. Dit tot grote woede van de vader van het 2-jarig meisje uit Heesch dat om het leven kwam. Ook verloor de man zijn schoonouders.
BerouwDe advocaat van de 33-jarige Poolse verdachte laat weten dat de man dit nooit heeft gewild en dat hij meeleeft met de nabestaanden. Hij laat weten de opgelegde straf te accepteren. Advocaat Geerartz: "Hij begrijpt de emotie. Hij weet ook dat geen enkele straf voldoening zal geven voor de familie."
Hij zegt ook dat voor zijn medeleven geen plaats is in de rouwverwerking. De vader van het meisje heeft gezegd dat de dader nooit het fatsoen heeft gehad om berouw te tonen. Geerartz: "Mijn cliënt had dat zeker willen doen, maar stond -toen er de gelegenheid voor was- niet sterk genoeg in zijn schoenen."
Hoger beroepHet Openbaar Ministerie  gaat in hoger beroep in de zaak. Volgens advocaat Geeratz is het de vraag of dat verstandig is. "Het OM schept hiermee weer verwachtingen waarbij het de vraag is of deze kunnen worden waargemaakt. Misschien moet het OM haar knopen tellen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.