Prestigieus ontwerp Bossche Bartenbrug van de baan, gemeente neemt verlies van 5,75 miljoen - Omroep Brabant
Video

Prestigieus ontwerp Bossche Bartenbrug van de baan, gemeente neemt verlies van 5,75 miljoen

25 november 2014 om 16:55
nl
De gemeente Den Bosch ziet geen heil meer in het prestigieuze ontwerp van de veelbesproken Bartenbrug. De gemeente zegt het contract met bouwer BAM op en stelt het bedrijf aansprakelijk voor de schade.
Geschreven door

De gemeente neemt een verlies van 5,75 miljoen euro en laat voor 3,6 miljoen euro een nieuwe, eenvoudige brug ontwerpen en bouwen. Er komt een nieuwe aanbestedingsprocedure. De brug moet eind 2016 open gaan voor het verkeer.
"De kogel is door de kerk. We zetten in op een nieuwe vereenvoudigde brug over de Aa. We praten vanaf nu niet meer over de Bartenbrug maar over de nieuwe brug", vertelt wethouder Geert Snijders. "De nieuwe aannemer beslist zelf wat hij van de huidige constructie gebruikt voor de bouw van de nieuwe brug."
SchadeclaimDe brug zorgt al jaren voor kopzorgen. Een wethouder moest vertrekken vanwege het debacle. Een jaar geleden werden scheuren in de stalen liggers en vervormde tuien ontdekt. De gemeente meent dat BAM een wanprestatie heeft geleverd. De hoogte van de schadeclaim is nog niet bekend.
De Bartenbrug vormt een belangrijke verbinding tussen de Graafsewijk en het centrum van Den Bosch. De oversteek was maanden gestremd tot er een tijdelijke brug werd aangelegd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.