Video

Graeme Rutjes reageert op dreigend vertrek Tighadouini: 'Van mij hoeft en mag Adje niet weg'

25 november 2014 om 17:25
nl
Technisch directeur Graeme Rutjes is niet van plan Adnane Tighadouini te laten gaan. De buitenspeler werd samen met Mats Seuntjens geschorst wegens onprofessioneel gedrag, waarop de zaakwaarnemer van Tighadouini aankondigde zijn contract te willen laten ontbinden.
Geschreven door

Dinsdagochtend sprak Rutjes met zowel Seuntjens als Tighadouini. Daarin kwam hun gebrek aan professionaliteit ter sprake. "We hebben daar aangegeven dat wij hopen dat ze beseffen dat ze meer moeten brengen", aldus Rutjes. "Ze zeggen zelf dat ze dat besef wel hebben. Wij zien dat niet terug. Eigenlijk zien we dat de hele dag niet, zowel binnen als buiten het veld."
Tighadouini mag niet wegDe zaakwaarnemer van Tighadouini gooide dinsdag nog wat extra olie op het vuur. Hij meldde dat hij het contract van de buitenspeler wilde laten ontbinden. Rutjes wil dat voorkomen. "Van mij hoeft hij niet weg en van mij mag hij niet weg. We gaan met hem zitten en als dat tot een conflict leidt, dan is dat maar zo."
Een vertrek van Tighadouini, die bij goed presteren een flink transferbedrag kan opleveren, zou kapitaalsvernietiging betekenen. Toch vindt Rutjes niet dat hij te hard is geweest in het gesprek met het tweetal. "Ik heb er geen spijt van. Sommige mensen lopen er misschien voor weg en laten dingen gewoon gebeuren. Ik niet, ik wijs de spelers gewoon op hun verantwoordelijkheid. En dat ze dat moeilijk vinden in deze tijd, dan is dat maar zo."
Tweetal in NAC-shirtOp de vraag of het duo dit seizoen nog in NAC-shirt te zien zal zijn is de directeur duidelijk. "Ja. Dat hoop ik en dat denk ik wel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.