Aantal overvallen blijft dalen: 'Aanpak werpt vruchten af'

25 november 2014 om 19:20
nl
Het aantal overvallen in Midden- en West-Brabant en Zeeland blijft dalen. In 2013 waren het er 124. Dat is veertig procent minder dan in 2009. Dit blijkt uit het onderzoeksrapport 'Overvalcriminaliteit' van het ministerie van Veiligheid en Justitie.
Geschreven door

"In 2014 wordt deze trend in deze regio voortgezet met een daling van negen procent", staat in het rapport. Volgens de onderzoekers is de daling voor een belangrijk deel te danken aan de samenwerking tussen diverse instanties in de regio, zoals politie, justitie en gemeenten.
Aantal overvallen was explosief gestegenZo nam de gemeente Tilburg enkele jaren geleden maatregelen om de overvalproblematiek aan te pakken. Dit nadat in 2008 en 2009 het aantal overvallen explosief was gestegen: van één overval per week naar ongeveer één per dag.
Volgens de onderzoekers werpt de aanpak van de gemeente Tilburg vruchten af. Politie, justitie, Belastingdienst en Bureau Jeugdzorg wisselen gegevens uit. Er is veel aandacht voor het verhogen van de pakkans. De aanpak van het Veiligheidshuis in Tilburg heeft effect en inwoners krijgen informatie over het voorkomen van overvallen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.