Dode man die brandend werd gevonden in Boxtel, is 46-jarige man uit Esch

25 november 2014 om 21:52
nl
De dode man die vorige week brandend in bos Sparrenrijk in Boxtel werd gevonden, is een 46-jarige man uit Esch. Het gaat om een man van Syrische afkomst. De politie was dinsdagavond- en nacht massaal aanwezig bij zijn huis op de Groenweg in Esch. De politie gaat er nog steeds van uit dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen.
Geschreven door

De politie is een groot onderzoek in de straat begonnen. Veel agenten hielden de nieuwsgierige kijkers op een afstand. De straat werd volledig afgezet. Drie kinderen die in het huis van de 46-jarige man wonen, werden onder politiebegeleiding met koffertjes in hun handen naar buiten geleid.[Tweet:body:https://twitter.com/erik_peeters/status/537483446286041088]
'Rustige, gezellige man'Volgens buurman Henny van Schijndel (55) is de 46-jarige man van Syrische afkomst. Hij woonde er pas sinds kort en laat drie kinderen en een vrouw achter. "Dit komt voor ons als een grote schok. Hij was een hele rustige, gezellige man", aldus Van Schijndel.
Of de vrouw van het slachtoffer in het huis was, is niet duidelijk. "De politie houdt zelfs de buren op een afstand. We weten helemaal niets. Alleen dat het onderzoek waarschijnlijk nog de hele nacht gaat duren", vertelde Van Schijndel.
Groot buurtonderzoekDe technische recherche zocht in het huis naar sporen die het onderzoeksteam verder kunnen helpen. In de zaak is vooralsnog niemand aangehouden. De politie hield maandag en dinsdag al een groot buurtonderzoek.
De politie verspreidde maandag foto's van het slachtoffer. De politie kwam de identiteit van de man op het spoor na tips die binnenkwamen toen foto's van het gezicht van de dode man op Omroep Brabant en Bureau Brabant (schokkende beelden) werden getoond, aldus een politiewoordvoerder.[YouTube:body:http://youtu.be/OFQIm7K2z7M]
Buurt op straatIn de Groenweg stonden meerdere politiebussen, politieauto's en een grote container. Bijna alle buurtbewoners stonden op straat toe te kijken. Het onderzoek duurde tot diep midden in de nacht.
Volgens de politie moet verder onderzoek meer duidelijkheid geven over de achtergrond van het slachtoffer en zijn dood.
Lugubere vondstOp maandag 17 november werd de 46-jarige man uit Esch aan de Molenwijkseweg in Boxtel dood gevonden. Een wandelaar meldde dat er een lichaam in brand stond in het bos Sparrenrijk waar hij zijn hond uitliet. Toen de politie en brandweer ter plekke kwamen, was het slachtoffer al overleden.
Voor de vaste bezoekers van Sparrenrijk kwam het nieuws van de lugubere vondst hard aan. Wandelaars zijn op hun hoede en sommige mensen durven het bos zelfs niet meer in te gaan.[Tweet:body:https://twitter.com/bmeesters/status/537336601786204160][Tweet:body:https://twitter.com/TobyDeKort/status/537348122041917441][Tweet:body:https://twitter.com/TobyDeKort/status/537348831160303616][Tweet:body:https://twitter.com/HelvoirtNet/status/537349581491949568]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.