Tienduizenden 'likes' voor petitie tegen uitspraak Pool, initiatiefnemer stapt ermee naar OM

26 november 2014 om 02:02
nl
De petitie tegen de uitspraak in de zaak van de dodelijke aanrijding in het Limburgse Meijel heeft inmiddels meer dan 23.000 likes opgeleverd op Facebook. Initiatiefnemer Marvin Mennes (36) stapt met de Facebook-pagina naar het Openbaar Ministerie in Limburg.
Geschreven door

Bij het ongeluk in het Limburgse Meijel vorig jaar kwamen een meisje (2) uit Heesch en haar opa (67) en oma (64) om het leven toen ze werden aangereden door een Poolse automobilist. Door de officier van justitie was twee weken geleden vijftien maanden cel geëist, maar volgens de rechtbank in Roermond is het misdrijf ‘dood door schuld in het verkeer’ niet bewezen.
Mennes riep meteen na de uitspraak de petitie in het leven. “Ik merkte dat niet alleen ik de uitspraak belachelijk vond. Diezelfde dag kreeg ik er om de minuut een nieuwe like bij. En de reacties bleven maar binnenstromen”, blikt de Roermonder terug.
VerbijsteringIn de Roermondse gemeenschap werd met verbijstering gereageerd na het horen van de straf, vertelt Mennes. “De rechter meet met twee maten. Het is krom, zeker met het politieonderzoek in het achterhoofd”, licht de Limburger het starten van zijn actie toe.[YouTube:body:http://youtu.be/zI-ri41GtSA]
'Alle beetjes helpen'Zeker 600.000 mensen hebben de petitie gezien, vertelt Mennes. “Ik weet ook wel dat ik in mijn eentje niets kan veranderen aan die uitspraak. Maar weet je, alle beetjes helpen. Rechters zijn ook maar mensen. Wie weet zijn ze hier wel gevoelig voor. Ik hoop dat ze dit in het hoger beroep zullen meenemen.”
De 33-jarige Pool begrijpt de ophef die is ontstaan. Hij beseft dat het leed dat is veroorzaakt niet te bevatten is. Dat liet hij dinsdag via zijn advocaat Misja Geeratz weten. De veroorzaker van het ongeluk denkt dat voor zijn medeleven geen plaats is in de rouwverwerking.[YouTube:body:http://youtu.be/Kup_mn0yOec]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.