Video

Profronde van Stiphout houdt op te bestaan: vijf grote sponsoren haken af

26 november 2014 om 08:08
nl
De Profronde van Stiphout houdt op te bestaan. De organisatie heeft besloten om de stekker uit het wielerevenement te trekken na het afhaken van vijf hoofdsponsoren. "Een zwarte dag, voor het hele bestuur", zegt John Colen van de organisatie.
Geschreven door

De Stichting Stiphout Wielerevenementen heeft nog wel geprobeerd om nieuwe sponsoren te vinden, maar dat bleek een lastige klus. Ook de gemeente Helmond kon geen helpende hand bieden omdat zij zelf ook in flink moet bezuinigen.
Zwarte dag"Het is een zwarte dag", laat voorzitter John Colen van de Stichting Stiphout Wielerevenementen weten. Het afhaken van de sponsoren en het oplopen van de kosten voor de beveiliging doen het wielerevenement de das om. "Als we het evenement zouden laten doorgaan, zouden we enorme verliezen gaan lijden." De organisatie klopte nog aan bij hoofdsponsor Bavaria en de gemeente Helmond, maar die konden geen extra geld vrijmaken.  
"Het oplopen van met name de beveiligingskosten, in combinatie met de sponsoren die afhaken, zorgt ervoor dat we geen verantwoord deelnemersveld kunnen samenstellen", laat Colen weten.
Veel TourwinnaarsAfgelopen zomer werd nog de vijftigste editie van de Profronde van Stiphout gevierd. Die werd gewonnen door Tourwinnaar Vincenzo Nibali. Ander winnaars van het beroemde rondje om de kerk waren Chris Froome, Lance Armstrong, Greg Lemond, Joop Zoetemelk en Jan Ullrich.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.