Buren brandende man uit Esch geschrokken: ‘Het was een opgewekte en sympathieke man’

26 november 2014 om 15:30
nl
De buren van de 46-jarige man die vorige week brandend werd gevonden in een bos in Boxtel, zijn erg geschrokken. De politie is sinds dinsdag bezig met een groot onderzoek bij zijn huis aan de Groenweg in Esch.
Geschreven door

Het was lange tijd onbekend wie de man was. Daarom verspreidde de politie foto’s van zijn lichaam en daar kwam uit dat het ging om de inwoner van Esch. De politie gaat uit van een misdrijf. De familie van de man had geen aangifte gedaan na zijn verdwijning.
'Rustig, maar aardig'“We kenden hem niet zo goed, hij woonde pas een half jaar in Esch”, vertelt een van de buurtbewoners. “Ik weet dat zijn twee dochters en zijn zoon hier in Esch op school zitten, maar verder zag je ze niet veel. Het was schijnbaar een aardige man.”
Een andere buurman zegt ook dat de man nog niet zo bekend was in de buurt. “Ik zag hem wel regelmatig lopen, maar de mensen uit de straat hier kennen hem eigenlijk allemaal niet”, vertelt hij. Een man die het slachtoffer regelmatig tegenkwam tijdens het vissen, vertelt dat hij altijd erg opgewekt en sympathiek was. Ze maakten regelmatig een praatje en hij vertelde dan over de verschillen tussen zijn leven in Syrië en in Nederland.
OnderzoekBuurman Henny van Schijndel (55) zei dinsdagavond dat de man van Syrische afkomst is. "Dit komt voor ons als een grote schok. Hij was een hele rustige, gezellige man", aldus Van Schijndel. Overbuurman Herman voegt toe dat het erg bizar voelde toen hij erachter kwam dat de brandende man zo dichtbij hem woonde. “We dachten eerst dat hij misschien op vakantie was, tot we het echte verhaal hoorden.”
Ook Herman heeft geen idee wat er aan de hand geweest kan zijn. “Eigenlijk had hij met niemand contact, hij sprak volgens mij ook alleen Engels en Frans”, aldus Herman. Het huis wordt woensdagochtend nog steeds bewaakt door de politie. Er staan een tent en een grote container bij het huis. De straat is nog afgezet.
Vondst lichaamOp maandag 17 november werd de 46-jarige man uit Esch aan de Molenwijkseweg in Boxtel gevonden. Een wandelaar meldde dat er een lichaam in brand stond in het bos Sparrenrijk waar hij zijn hond uitliet. Toen de politie en brandweer ter plekke kwamen, was het slachtoffer al overleden.
Voor de vaste bezoekers van Sparrenrijk kwam het nieuws van de lugubere vondst hard aan. Wandelaars zijn op hun hoede en sommige mensen durven het bos zelfs niet meer in te gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.