Al jaren wonen met uitzicht op de Bartenbrug in Den Bosch, nog niet verlost van herrie en drukte

26 november 2014 om 10:58
nl
Een nieuwe brug. Of beter, een simpelere brug dan het oorspronkelijk ontwerp. Dat was dinsdag het besluit van de gemeente Den Bosch in het hoofdpijndossier rond de Bartenbrug. Maar dat wisten de mensen die er tegenover wonen nog niet. "U vertelt me iets nieuws."
Geschreven door

Een dag na het besluit is het druk in hun huis met uitzicht op de Bartenbrug. Het is vroeg, de kinderen moeten naar school. Broodtrommels worden gevuld, jassen en tassen gepakt.
'Fout op fout'Van de nieuwe plannen van de gemeente wisten ze nog niks. "De informatievoorziening is sowieso niet zo goed", vertelt de vader des huizes.
LEES OOK: Vijf suggesties voor nieuw ontwerp Bartenbrug
Al jaren zitten ze in de drukte en de herrie van de bouw van de Bartenbrug. "Drie jaar nu bijna", verzuchten ze. In die tijd hebben de omwonenden de soap rond de brug voor hun huis met lede ogen bekeken. "Het is fout op fout. Heel triest om te zien."
Nog niet van herrie verlostMet de beslissing om een versimpeld ontwerp van het originele ontwerp voor de Bartenburg te plaatsen, is de familie nog niet van de herrie en drukte verlost. Integendeel zelfs. De komende jaren zal het nieuwe ontwerp voor meer werk zorgen.
Het echtpaar wil er even niet aan denken. Veel tijd om blij te zijn dat er nu een oplossing komt voor het dossier Bartenbrug dat de stad zoveel hoofdpijn heeft bezorgd, hebben ze niet. De kinderen moeten naar school.

Winkeliers zijn blij met besluit voor nieuwe brugOok winkeliers op het Hinthamereinde hebben de afgelopen jaren veel last gehad van de werkzaamheden aan de nieuwe brug. De klandizie liep fors terug en veroorzaakte in enkele gevallen zelfs het faillissement. Eveline en Myriam Tijdink runnen in de straat een cateringbedrijf. "Je merkte vooral in het begin dat er veel minder mensen spontaan binnenliepen." Na de bouw van de noodbrug trok dat weer enigszins aan, maar nog steeds wordt het oude niveau niet gehaald.
Dat zegt ook de eigenaar van de whiskeyslijter. "Het is heel goed dat de gemeente nu stopt met het oude ontwerp en doorgaat met een nieuwe brug, maar wat ons betreft hadden ze dat drie jaar gleden al mogen doen."
Voor veel winkeliers is het onbegrijpelijk dat de aannemer van de 'mislukte' Bartenbrug, de BAM, niet harder wordt aangepakt. "Als wij zo met onze klanten zouden omgaan, waren we al lang failliet geweest."  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.