Voorwaardelijke straf voor gehandicapte vrouw uit Oploo die hulpverlener de keel dichtkneep - Omroep Brabant

Voorwaardelijke straf voor gehandicapte vrouw uit Oploo die hulpverlener de keel dichtkneep

26 november 2014 om 12:02
nl
Justitie in Den Bosch heeft woensdag tegen een bewoonster van woongemeenschap Bronlaak in Oploo één jaar voorwaardelijke gevangenisstraf geëist. De verstandelijk beperkte vrouw stond terecht voor poging tot doodslag, omdat ze begin maart een orthopedagoge naar de keel vloog.
Geschreven door

De 43-jarige vrouw die al twintig jaar op Bronlaak woont, had al langer ruzie met een medebewoonster. Na een woordenwisseling rende de verdachte overstuur het kantoor van de orthopedagoge binnen en greep haar bij de keel. Twee andere verzorgers moesten het slachtoffer ontzetten.
Niet geschikt voor celstrafHet Openbaar Ministerie (OM) heeft na een eerdere zitting laten uitzoeken of je iemand met autisme en een heel laag IQ wel moet vervolgen. De conclusie is nu dat de verdachte niet geschikt is om gevangenisstraf te ondergaan.
De vrouw moet wel worden opgenomen in een instelling voor maatschappelijke opvang en gedurende een proeftijd van twee jaar onder toezicht van de reclassering komen. Ook moet ze het slachtoffer een nader te bepalen schadevergoeding betalen.
Het slachtoffer heeft nog steeds psychische klachten van het voorval. De verdachte was net als bij een eerdere zitting zelf niet aanwezig in de rechtszaal omdat dat volgens haar advocaat te traumatisch voor haar was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.