Provincie wil stoppen met treinen na twee uur 's nachts

26 november 2014 om 14:31
nl
De provincie wil niet meer betalen voor nachttreinen in het weekend. Dat betekent dat er vanaf eind volgend jaar geen treinen meer zullen rijden tussen twee uur en vier uur 's nachts. Volgens de provincie kost het laten rijden van treinen in die uren 30 tot 35 euro subsidie per reiziger.
Geschreven door

Sinds 2008 rijden er in het weekend nachttreinen van Eindhoven en Den Bosch naar Utrecht, en van Eindhoven via Tilburg en Breda naar Rotterdam. De afgelopen jaren heeft dat de provincie 429.000 euro per jaar gekost.
Volgens de NS reizen de meeste mensen vóór twee uur 's nachts. Bovendien zorgen de mensen die na twee uur van de trein gebruik maken vaker voor overlast.
Weerstand De NS neemt daarom tot twee uur treinen in de dienstregeling op, maar voor de uren daarna zou de provincie geld op tafel moeten leggen. Gedeputeerde Staten stellen nu aan Provinciale Staten voor om dat niet te doen. Eenzelfde voorstel in 2012 stuitte op weerstand van de provinciale politiek. Toen werd besloten de nachttrein toch te financieren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.