Video

Leon van der Zanden over zijn voorstelling Rebel 'Alsof je in een film zit'

2 december 2014 om 18:41
nl
Na twee seizoenen in Nederland en België wordt van de laatste voorstellingen Rebel in het Parktheater in Eindhoven een film gemaakt. Presentator Hubert Mol sprak met Leon van der Zanden over deze bijzondere verfilming.
Geschreven door

Zaterdag 6 en zondag 7 december wordt Rebel in de Kameleonzaal van het Parktheater drie keer gespeeld en op film opgenomen.
Volgens Leon van der Zanden wordt het heel bijzonder: "Het is voor de eerste keer dat een cabaretvoorstelling helemaal geschreven is door iemand anders en een sprookje behelsd."
Geen cabaretvoorstelling op filmHet theaterstuk wordt door een speciaal geformeerd camerateam geregistreerd als film, met en alle technieken van dien en niet als cabaretvoorstelling. "Het gaat daarom niet als een cabaretvoorstelling uitzien maar als een film."
Rebel is een sprookjesachtig verhaal over een anti-held die verdacht veel overeenkomsten heeft met Van der Zanden zelf. Het stuk zit vol 'confronterende karakters, beelden die je niet meer loslaten en grappen die je naar de keel grijpen'. "De verschillende verhaallijnen en rolwisselingen verrassen, verbazen en laten je lachen om het onbekende en absurde in het leven", zo beschrijft zijn website.
De theatertour beleefde twee jaar geleden de première in het Parktheater en eindigt dus waar het begon. Per voorstelling zijn 130 kaarten beschikbaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.