Krijsende clown met stuk hout achtervolgt meisje in Eindhoven, wijkagent Tivoli extra alert - Omroep Brabant

Krijsende clown met stuk hout achtervolgt meisje in Eindhoven, wijkagent Tivoli extra alert

26 november 2014 om 15:45
nl
Twee zestienjarige meisjes zijn zondagavond in de Eindhovense wijk Tivoli, in het stadsdeel Stratum, achtervolgd door twee clowns. Dat zegt de moeder van een van de meisjes tegen Omroep Brabant. De avond ervoor zou een vrouw het slachtoffer zijn geworden van een 'gillende clown'. Dat gebeurde bijna op dezelfde plek.
Geschreven door

Volgens de moeder fietsten de twee meisjes zondagavond rond negen uur in de St. Petrus Canisiuslaan, toen twee clowns tevoorschijn kwamen. Zij achtervolgden de meisjes. "Mijn dochter heeft voor haar leven gefietst", zegt de moeder.
"Eén clown bleef haar volgen met een stuk hout. De andere ging uiteindelijk achter een jongen aan die bij de bushalte stond te wachten. Wij hebben direct de politie gebeld." De politie bevestigt dat de meisjes het voorval bij de politie hebben gemeld. De wijkagent is op de hoogte gesteld en houdt een oogje in het zeil.
Gillen en schreeuwenEen 27-jarige vrouw, die anoniem wil blijven, meldde zich woensdag bij Omroep Brabant. Zij zegt zaterdagavond ook lastig te zijn gevallen door een clown, toen ze in de Neushoornstraat fietste. Ze beschrijft dat de verklede man 'gilde en schreeuwde'. Ook zij zegt achtervolgd te zijn.
"Ik vind het belangrijk dat jonge vrouwen hiervan weten, zodat ze daar niet alleen fietsen", waarschuwt de vrouw.
BredaEerder werden tieners in Breda lastig gevallen door een clown. Dat ging waarschijnlijk om een grap.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.