Graffiti-kunstenaars uit Veldhoven versieren Ziggo Dome met portret gitaarlegende Slash

26 november 2014 om 18:32
nl
Een spannende dinsdagavond voor graffiti-kunstenaars Kaspar van Leek (30) en Niels van Swaemen (33) uit Veldhoven. In het Ziggo Dome in Amsterdam werd hun muurschildering van de wereldberoemde gitarist Slash door het fenomeen zelf ondertekend. Dat gebeurde na de uitreiking van de European Guitar Award, die de vroegere gitarist van Guns n' Roses heeft gewonnen.
Geschreven door

De twee Veldhovense kunstenaars zijn kind aan huis bij het Ziggo Dome. Ze maakten al eerder portretten voor de concertzaal van tientallen wereldberoemde artiesten zoals Madonna, Lady Gaga, Barbara Streisand en George Michael. Maar nog nooit kwamen de buitenlandse sterren de portretten zelf signeren. Dat deed Slash dinsdagavond dus wel.
Studio GiftigDe graffiti-kunstenaars werken nu al drie jaar samen in hun bedrijf Studio Giftig in Veldhoven. "Langzaam maar zeker krijgen we bekendheid", vertelt Kaspar. "Vroeger werkten we nog regelmatig in de avonduren voor particulieren. Tegenwoordig hebben we bijna uitsluitend nog tijd voor bedrijven en festivals."
Het was een bliksembezoek van Slash aan het Ziggo Dome. Hij trad zelf niet op maar kwam zijn award in ontvangst nemen. En passant had hij nog wel even tijd om de muurschildering van Studio Giftig te signeren. "Met ons heeft hij niet meer gesproken, maar we zijn al lang blij dat hij deze moeite heeft genomen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.