Verhitte discussies bij drukbezochte informatieavond hoogspanningslijn Oosterhout

26 november 2014 om 20:18 • Aangepast 21 november 2020 om 21:23
nl
Er zijn honderden bewoners afgekomen op de eerste informatieavond in Oosterhout over de hoogspanningslijn. Stroombeheerder TenneT en het Ministerie Economische Zaken organiseerden de avond in sporthal Oosterheide.
Profielfoto van
Geschreven door

In september gingen bijeenkomsten niet door, omdat de veiligheid van bezoekers niet kon worden gegarandeerd. Een woordvoerder van het ministerie zegt daarover dat de bijeenkomsten niet werden geannuleerd vanwege de verwachte drukte.
Kinderen zingenVoor de avond zongen kinderen het protestlied 'Red het bos en de dieren'. Veel bewoners hadden een spandoek bij zich. Er werd stevig gediscussieerd tijdens de avond, die in twee sessies was opgesplitst.

Wachten op privacy instellingen...

WeerstandIn de Oosterhoutse wijk Oosterheide is veel weerstand tegen de nieuwe hoogspanningslijn. Vooral zijn de inwoners ongerust over de mogelijke gevolgen voor de gezondheid.
Het ministerie was eigenlijk van plan om de nieuwe hoogspanningsleiding tussen Borssele en Tilburg via een noordelijke route te laten lopen.
Eind augustus kwam ineens het bericht dat toch is gekozen voor een andere optie en die loopt via bedrijventerrein Borchwerf in Roosendaal, langs onder meer Oudenbosch en Etten-Leur en via de zuidrand van de wijk Oosterheide in Oosterhout naar Tilburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.