PSV al met één been in knock-out fase Europa League: 'Tegen Estoril is niet alles of niets'

27 november 2014 om 00:11
nl
PSV heeft donderdagavond aan 1 punt genoeg om zich te plaatsen voor de knockout-fase van de Europa League na de winterstop. In Portugal is Estoril de tegenstander. Maar zelfs bij een nederlaag houdt PSV alles in eigen hand. Maar dan moet wel de afsluitende thuiswedstrijd tegen Dinamo Moskou gewonnen worden.
Geschreven door

Maar zover wil trainer Phillip Cocu het niet laten komen. "Het is geen alles-of-nietswedstrijd, hier bij Estoril, Maar we moeten wel de mogelijkheid benutten om ons nu al te plaatsen. Ik wil bij mijn team de overtuiging zien dat we die kans nu al grijpen. Mocht het dan toch niet lukken, kan het nog in de laatste wedstrijd, maar daar wil ik niet op wachten."
Wijnaldum: 'Wedstrijd wordt lastig'Georginio Wijnaldum verwacht een lastige wedstrijd. "Estoril vecht voor hun laatste kans. Het wordt moeilijk voor ons, want dit is geen wedstrijd die je eenvoudig wint. Maar natuurlijk gaan we daar alles aan doen."
Dat de omstandigheden lastig zijn, met een door de hevige regenval loodzwaar veld, mag geen belemmering zijn. Adam Maher: "Het veld is best goed, dus dat mag geen probleem zijn om hen totaal van de mat te spelen. We hebben genoeg aan 1 punt, maar willen hier gewoon winnen."
Zondag wacht alweer de volgende krachtmeting. Dan de eredivisie-topper PSV-Feyenoord. Maar volgens Phillip Cocu houdt hij daar geen rekening mee. "Iedereen die beschikbaar is kan spelen. Ik ga geen ander team opstellen omdat we een paar dagen later alweer tegen Feyenoord moeten. Nu gaat het om plaatsing voor de volgende ronde. Daarna gaat de blik pas richting Feyenoord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.